Sportska dvorana uz Cesarićevu školu trebala bi rasteretiti Grabrik

Sportska dvorana OŠ Dobriše Cesarića
(FOTO: Lidija Galić)

18.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5840

Posljednjih se dana vode polemike tko je zaslužan što se nakon gotovo 40 godina radi na uređenju jedine sportske dvorane u gradu Grabrik. Za to vrijeme jedan vrijedan projekt čeka zeleno svjetlo.

Riječ je o sportskoj dvorani uz OŠ Dobriše Cesarića za čiju je izgradnju projekt u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslan 31. prosinca prošle godine.




- Riječ je o projektu vrijednom 12,5 milijuna kuna. Cilj nam je ući na indikativnu listu Ministarstva što znači da bi naš projekt imao prioritet u financiranju iz fondova EU - pojašnjava Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.


Kaže da je sva dokumentacija prikupljena i čeka se samo zeleno svjetlo kako bi se krenulo u njegovu realizaciju.

Nova bi se dvorana trebala graditi na uglu Slavonske i Ulice Antuna Mihanovića.

Postojeća će sportska dvorana biti srušena te na njezinom mjestu uzidane svlačionice i ulaz u novu dvoranu. Osim ulaza kroz samu školu postojat će i mogućnost ulaska s dvorišne strane za treninge gradskih klubova i udruga koji će se održavati nakon nastave. Na katu će biti dodatne dvije učionice i mala sportska dvorana za učenike nižih razreda. U novi će se dio izmjestiti i blagovaonica te prostor za upravu čime će sadašnji prostor biti iskorišten za druge potrebe.

Kada će učenici Cesarićeve škole konačno dobiti adekvatan prostor za nastavu tjelesne kulture još uvijek se ne zna, no očekuje se da bi natječaji mogli biti raspisani u zadnjem kvartalu ove godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI