Grabrik već godinu dana bez ventilacije

Sportska dvorana Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

16.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3896

Do kraja godine u Grabriku će biti postavljen novi sustav za ventilaciju. Dosadašnji je bio star gotovo 40 godina te je u veljači demontiran.

Na mjestu postrojenja za ventilaciju napravljen je trim kabinet, a kako u proračunu nisu bila predviđena sredstva za novu ventilaciju Grabrik je već gotovo godinu dana neprimjeren za održavanje bilo kakvih većih događaja.

- Da su uvjeti loši i zrak u dvorani „težak“ uvjerili smo se na finalu malonogometnog turnira. Dvorana je gotovo hermetički zatvorena i dolazi do orošavanja terena. Nedavno smo imali upite Željka Bebeka i Thompsona koji su željeli u Požegi održati koncerte, ali svjesni smo da Grabrik nema uvjete za to dok ne riješimo sustav ventiliranja zraka. Nije pametno bilo što organizirati dok se taj problem ne riješi – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


Doznajemo da je zahtjev za uklanjanje sustava ventilacije Grad u veljači prošle godine dobio od Požeškog sportskog saveza uz obrazloženje da on nije u funkciji te da bi se prostor gdje je smješteno postrojenje mogao kvalitetnije iskoristiti. Nakon što je zatraženo mišljenje stručnjaka i oni su potvrdili da zbog neodržavanja ventilaciju svakako treba zamijeniti.


- Kako je Grabrik trenutačno bez ventilacije zatražena je procjena troškova i oni su oko 900 tisuća kuna. Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te će se nakon izrade projekta i odabira izvođača krenuti s radovima – dodaje gradonačelnik Neferović.

Namjera je dosegnuti najmanje energetski razred D ili C te postići dugoročno kvalitetno rješenje.

Za realizaciju projekta kandidirat će se za sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uz to, u ovoj će godini na Grabriku biti izmijenjeno i krovište i izoliran prednji dio zgrade. Time će se značajno uštedjeti na grijanju jer su dosadašnji računi za plin bili ogromni. Vrijednost tih radova je gotovo 2,5 milijuna kuna od kojih će 60 posto osigurati Fond, a ostatak Grad Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI