Požeške nastavnice sudjelovale u projektu mobilnosti

Projekt mobilnosti
(FOTO: Obrtnička škola)

16.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6034

Obrtnička škola u Požegi partner je projekta mobilnosti Leonardo da Vincim VETPRO čiji je nositelj Škola za modni dizajn u Zagrebu. Partneri domaćini su talijanski Instituto Ruzza i Politecnico Calzaturiero koji imaju dugogodišnju tradiciju u pružanju kvalitetne izobrazbe za tekstilna i kožarska zanimanja. U sklopu ovog projekta požeške nastavnice tekstilnog smjera Vera Tomić Žager, Jelena Grabusin i Sanja Špehar bile su gošće u spomenutim talijanskim institutima u Padovi.

- Talijanski partneri pružaju pravi primjer kako tekstilna zanimanja usprkos gospodarskoj krizi zadržavaju visoku kvalitetu i vrijednost, a zanimljiva su zanimanja u tekstilnom i kožarskom sektoru vrlo tražena i cijenjena u Italiji, svjetskoj velesili modne, tekstilne i kožarske industrije. Nastavnici su putem projektnih aktivnosti dobili uvid u sadržaj obrazovnog programa za određena tekstilna i kožarska zanimanja, upoznali se s didaktičkim i pedagoškim metodama koje koriste talijanski nastavnici te tehnologijama i materijalima koji se koriste u talijanskim školama. Osim edukacija u partnerskim ustanovama, sudionici su posjetili obrtničke asocijacije i respektabilne kompanije koje se bave razvojem i proizvodnjom odjeće i obuće - rekla nam je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI