Planinari označili stazu od Zakorenja do Kapavca

Planinari su uredili stazu od Zakorenja do Kapavca
(FOTO: HPD Sokolovac)

14.01.2014. | A. Pirović/HPD Sokolovac
Pregleda: 5172

Požeška gora dobila je ovih još jednu markiranu planinarsku stazu zahvaljujući zakorenjskom ogranku HPD-a Sokolovac. Kao što je prošle godine najavio Matej Lončarević, voditelj ogranka iz Zakorenja, staza do Kapavca, najvišeg vrha Požeške gore (618 m), dugačka pet kilometara, uređena je i markirana dočekala pedesetak planinara iz Požege, Kutjeva, Velike i Nove Gradiške. Stazu je u svečano otvorio Tomo Vrhovac, predsjednik Vijeća Općine Brestovac.



Vodiči ovog tradicionalnog pohoda druge nedjelje u siječnju bili su Branko Bartolović i Antun Petrović iz matičnog društva. Sve sudionike na samom Kapavcu, na kojem se nalazi pečat, dočekali su stanovnici Rešetara s toplim napitcima jer se najviši vrh Požeške gore nalazi u Brodsko–posavskoj županiji. Po povratku do Bajinog kijera, iznad sela, domaćini su svima ponudili tradicionalni planinarski grah.





U Požeško-slavonskoj županiji djeluje šest planinarskih društava - u Velikoj, Kutjevu, Požegi, Pleternici, Pakracu i Lipiku, a ogranak HPD-a Sokolovac iz Zakorenja, jedini i najmlađi, u nešto više od godinu dana vrlo je aktivan. Do sljedećeg pohoda u siječnju 2015. planiraju, zajedno s Rešetarima, postaviti nadstrešnicu na Kapavcu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI