Jakopović: Prioritet nam je pomoći poljoprivrednicima

Željko Jakopović
(FOTO: Lidija Galić)

14.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3386

Željko Jakopović ponovno je izabran za predsjednika HSS-a Požeško-slavonske županije. Kaže kako ova stranka trenutačno nije u zavidnoj poziciji, ali u hrvatskom čovjeku živi više od stoljeća.

- Promjenom politike prema hrvatskom selu HSS ima perspektivu. Prioritet u Požeško-slavonskoj županiji je stabilizirati članstvo. U Brestovcu i Pakracu imamo povjerenike i tamo planiramo oformiti naše organizacije. Revizijom članstva vidjeli smo da je starosna dob članstva dosta visoka i jedna smo od najstarijih stranaka – rekao je Jakopović dodajući da HSS u našoj županiji ima oko 800 članova.

Istaknuo je da se HSS zalaže za snažnije poticanje poljoprivrede kroz subvencioniranje kamata na kredite, a na inicijativu ove stranke poljoprivrednicima je u prosincu isplaćena odšteta za duhan koji je stradao od mraza. Riječ je o gotovo 360 tisuća kuna za područje Kutjeva, Jakšića i Kaptola gdje je proizvođačima isplaćeno od pet do sedam tisuća kuna odštete.





- Ako je HSS pretrpio brodolom kao stranka onda je hrvatska poljoprivreda ovog trenutka na Titanicu. Dovedena je na dno i upitno je tko se više uopće bavi tom djelatnošću. Pokušavamo pomoći nudeći konkretna rješenja i nadamo se ako je hrvatski seljak preživio svašta da će opstati i sada – rekao je predsjednik stranke Branko Hrg.

Kaže kako je želio u Saboru organizirati okrugli stol na temu Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali mu je odgovoreno da nema slobodnih dvorana. Smatra da je to jedan od pokazatelja odnosa aktualne vlasti prema poljoprivredi.

Željko Jakopović ističe na kraju da politika HSS nije svađalačka što potvrđuje i činjenica da nisu bili za rušenje proračuna u Kutjevu. Hoće li imati svog kandidata na prijevremenim izborima u tom gradu još uvijek nisu odlučili.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI