Cijela škola natječe se tko će bolje glumiti slavonske velikane

Klinci izvlače proslavljenog Slavonca
(FOTO: Ana Marinić)

01.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 4185

Tko će bolje odglumiti scenu iz života jednog od mnogih proslavljenih Slavonaca te imati najbolje odgovore u kvizu znanja o njima - ovih su dana glavne preokupacije veličkih osnovnoškolaca. Naime, "Proslavljeni Slavonci" naziv je sutrašnjeg projektnog dana koji se održava osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić. Nastavnici i učenici cijele škole prezentirat će jednogodišnji rad, a najboljim učenicima pripasti će i nagrade.
U zajednički školski projekt uključeni su svi učenici, a odvijao se kroz nekoliko etapa.

- Na početku školske godine predstavnici viših razreda slučajnim su odabirom izvukli ime jednog od jedanaest odabranih Slavonaca, a četvrtom je razredu dodijeljeno predstavljanje lika i djela poznate književnice Ivane Brlić Mažuranić, u revijalnom dijelu programa - rekla je Ana Marinić, jedna od voditeljica projekta.

Igrokaz i kviz znanja


Budući da je sam projekt natjecateljskog karaktera, zadaci učenika u proteklim mjesecima bili su osmišljavanje scenskog prikaza zadanog Slavonca te učenje podataka o svima ostalima kako bi što uspješnije sudjelovali u kvizu znanja - rekla je Ana Marinić, jedna od voditeljica projekta. Niti najmlađi učenici škole, oni od prvog do trećeg razreda nisu ostali besposleni. Oni su zaduženi za uređivanje slavonske trpeze tradicionalnim delicijama.


Najboljima besplatno kupanje

Pobjednicima će biti će dodijeljene nagrade u dvije kategorije - za najbolju prezentaciju te znanje u kvizu. Učenici nagrađenih razreda postat će vlasnicima sezonskih iskaznica za kupanje na veličkim bazenima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI