U godini dana na burzi rada stotinjak osoba više

Igor Trgovčić i Marija Panđić na Zavodu za zapošljavanje
(FOTO: Matea Pandžić)

12.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3729

Na kraju 2013. godine na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Požega bile su prijavljene 7.282 osobe, doznajemo iz redovnog izvješća HZZ-a.

Nezaposlenost je u mjesec dana porasla za 2 posto, a u odnosu na kraj 2012. godine za 1 posto, odnosno stotinjak ljudi na burzi je više nego što ih je bilo prije godinu dana.

S druge strane, ponuda na tržištu rada u Požeško-slavonskoj županiji i dalje je vrlo slaba. Dok neke škole traže djelatnike na nekoliko sati tjedno ili za usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, u privatnom sektoru su uglavnom traženi terenski prodavači polica osiguranja. Trenutačno je tražen po jedan pomoćni konobar/konobarica, pomoćni knjižničar/knjižničarka, diplomirani pravnik/pravnica, terenski prodavač/ica oglasa za web, bravar/bravarica, prodavač/prodavačica mješovite robe...Oglase HZZ-a možete pogledati na njihovoj Burzi rada.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI