Sirene za uzbunjivanje od sada pokreće računalo

Nova aplikacija u Centru 112
(FOTO: Lidija Galić)

11.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5668

DUZS Požega jedini je centar koji je implementirao aplikaciju "Vatrogasna mreža". Riječ je o programu koji objedinjuje sve informacije vezane uz vatrogasne aktivnosti u našoj županiji.

- Mi smo vatrogasni operativni centar i koordiniramo uzbunjivanje vatrogasaca na našem području. Aplikacija statistički prati koliko je požara bilo, koliko se vatrogasaca odazvalo i koliko ih je upućeno na gašenje, iz kojih postrojbi, s koliko vozila čak i koliko je vode i pjene utrošeno za gašenje - pojašnjava Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega.

Dodaje da se pomoću aplikacije vodi evidencija i o vatrogasnim vježbama, održanim skupštinama, nagrađenim vatrogascima, natjecanjima, itd.





Pilot projekt "Vatrogasna mreža" za sada je uveden jedino u požeški Centar 112. Uz to, ovaj je centar od lani krenuo i sa sustavom uzbunjivanja pomoću računala, odnosno radio veze.

- Do sada je sustav uzbunjivanja išao putem telefonskih vodova i plaćali smo mjesečnu cijenu bez obzira koristili ga ili ne. To nam je bilo poprilično skupo. Novom aplikacijom tehnički smo poboljšali taj sustav koji nam je sada postupno besplatan - kaže Marinac.

U novom je sustavu gotovo 90 posto sirena za uzbunjivanje, a u punoj će funkciji biti od veljače.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI