Splićanin požeškim lovcima darovao reljef sv. Huberta

Zdravko Vujnović, Branko Bertelović i Đoni Kačić
(FOTO: Lidija Galić)

10.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4207

Splićanin Đoni Kačić poklonio je danas Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije reljef sv. Huberta, zaštitnika lovaca. Prijateljstvo s ovdašnjim lovcima traje godinama, a budući da je klesar po zanimanju posao ga često dovodi u naš kraj.

Klesarski je zanat izučio na Braču i bavi se uglavnom restauriranjem sakralnih objekata. Jedan od njih je voćinska crkva.

- Za izradu reljefa utrošio sam oko tri tjedna. Težak je dvadesetak kilograma i dosita ga poklanjam sa srcem jer lovci puno toga rade i za sredinu u kojoj žive. Nisam lovac niti sam ikada bio u lovu, ali bi volio da me jednom povedu - rekao je Kačić.





- Iznenađeni smo i sretni zbog ove geste jer nam je to potvrda da radimo dobro i da su i drugi to prepoznali. Redovito, barem na simboličan način, sudjelujemo u humanitarnim aktivnostima. Svake godine pomognemo udruzi "MI" i biskupijskom Caritasu, a pokrenuli smo i akciju prikupljanja pomoći našem kolegi lovcu koji je teško stradao, a jedini je hranitelj svoje obitelji - kaže Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza naše županije.

Jedna od ideja požeških lovaca je izrada križnog puta do Voćina. Svojim radom nastoje doprinijeti i lovnom turizmu pa će tako i ove godine održati državno prvenstvo u gađanju glinenih golubova u Bzenici.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI