Rješenje DUZS-a: Mautner nema uvjete za zapovjednika

Vatrogasni dom u Požegi
(FOTO: JVP Požega)

09.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 16783

"U slučaju imenovanja gospodina Zdenka Mautnera, nadležni inspektor za vatrogastvo utvrdio je da imenovani ne udovoljava traženim uvjetima, te naložio gradonačelniku Požege da u roku od 30 dana imenuje zapovjednika, sukladno članku 21 Zakona o vatrogastvu". Tako piše u odgovoru iz Kabineta ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, na pitanje je li izdano novo rješenje nakon inspekcijskog nadzora koje je inspektor DUZS-a proveo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege.

Pekčec je ipak bio u pravu?

"Potvrđujemo da je 2. siječanja 2014. od strane inspektora za vatrogastvo iz Područne jedinice Osijek, koji je i proveo nadzor, upućeno rješenje prema JVP Požega. Ispravak rješenja je, također prema JVP Požega upućen 9. siječnja 2014., a kompletno rješenje je istog datuma upućeno i na gradonačelnika Požege".


Podsjetimo, nakon provedene inspekcije, objavili smo zapisnik u kojemu je utvrđeno zatečeno stanje u JVP Požega i iz kojega je gradonačelnik Vedran Neferović zaključio kako nema nepravilnosti pri imenovanju v.d. zapovjednika. Međutim, Dražen Pekčec, donedavni predsjednik Upravnog vijeća JVP Požega i dalje je ostao pri svome da Mautner nema zakonom propisane uvjete za funkciju zapovjednika, a posljednje rješenje ide u prilog njegovim tvrdnjama. Međutim, gradonačelnik ne misli tako.


Neferović: Riječ je o političkom pritisku SDP-a

- Zbog neusklađenosti između zapisnika o obavljenom inspekcijskom nadzoru i rješenja najavljen je izvanredni inspekcijski nadzor DUZS-a koji uskoro očekujemo i nakon toga ćemo se o svemu očitovati. Smatram da je ovdje politička strana odradila svoje, riječ je o političkom pritisku saborskog zastupnika iz Požege i to prema hrvatskom branitelju koji je u ratu imao 609 dana u borbenom sektoru, a SDP-ov saborski zastupnik sada protiv njega podiže kaznene prijave - kratko je komentirao Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI