Smanjenjem plaća Županija će uštedjeti oko milijun kuna

Boris Pleša, Alojz Tomašević i Ljuban Čolić
(FOTO: Lidija Galić)

09.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3699

"Kao i u mnogim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj tako i u ovoj Županiji smanjuju se određena materijalna prava zaposlenika. Ova je Županija bila prva jedinica u kojoj je prije šest-sedam godina došlo do obustave isplate plaća i sve je to rezultiralo ovakvim stanjem", rekao je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske prilikom potpisivanja dodatka kolektivnog ugovora u Požeško-slavonskoj županiji.

Njime se naime, plaće zaposlenicima smanjuju za deset posto, a ni u ovoj godini neće dobiti regres, uskrsnice i božićnice.

- Rezanjem plaća uštedjet ćemo oko milijun kuna u proračunu i približit ćemo se zakonskoj odredbi prema kojoj na plaće ne smije odlaziti više od 20 posto izvornog proračuna. Mi smo sada na razini od 24 posto - pojasnio je župan Alojz Tomašević dodajući da je proračun za ovu godinu već planiran s ovakvom odlukom.


Ljuban Čolić, predsjednik Sindikata službenika Požeško – slavonske županije rekao je da su postojale dvije mogućnosti, a to je otpuštanje osam djelatnika ili smanjenje plaća.


- Prihvatili smo drugu opciju i nadamo se da je ovo privremena mjera te da će nam izgubljeno biti vraćeno već u 2015. godini - rekao je Čolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI