Mlađi prevladavaju u Kaptolu, a stariji u Pakracu, Lipiku i Čaglinu

Karta - ilustracija
(FOTO: HRstat)

09.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4830

Općina Kaptol među deset je najmlađih u Hrvatskoj. To pokazuju rezultati analize dobne strukture stanovništva u Hrvatskoj u ovisnosti o geografskoj lokaciji i veličini naselja, a na temelju podataka iz posljednjeg popisa stanovništva 2011. godine.

U Kaptolu prosječna starost 35,5 godina

Iako je analizom uočen trend po kojem manje sredine imaju često i starije prosječno stanovništvo u Kaptolu je očito situacija drugačija. S prosjekom starosti stanovništva od 35,5 godina Kaptol je sa svojih 3.400 stanovnika deseti na listi najmlađih općina i gradova. Najviše mladog stanovništva živi u Voćinu, u susjednoj Virovitičko-podravskoj županiji. Tamo je srednja starost stanovništva 29 godina.


Prosječni Požežanin ima 41 godinu


Među gradovima u našoj županiji najstarije stanovništvo živi u Lipiku i Pakracu (prosjek starosti 44 godine), a najmlađe u Pleternici (39,7 godina). U Požegi je prosjek starosti 41 godinu, a u Kutjevu 40. Među općinama najviši prosjek starosti stanovništva bilježi općina Čaglin (48 godina).

Analiza je provedena u sklopu projekta HRstat.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI