Zec, Đurčević, Kristić i Perić: Nismo krivi!

Ivan Đurčević (lijevo) i Vlado Zec na suđenju
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

01.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6855

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv Ivana Đurčevića, bivšeg direktora Vodoprivrede te Vlade Zeca i drugih članova uprave Kamen Ingrada zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, sklapanja štetnog ugovora te krivotvorenja službene isprave i poticanja na činjenje istih djela. Danas je započelo suđenje na Općinskom sudu u Požegi.

Prema optužnici, Krunoslav Perić je, kao voditelj prodaje i član uprave Kamen Ingrada, 2004. godine po nalogu članice uprave Đurđice Kristić sačinio četiri računa o isporučenoj robi za Vodoprivredu, iako nije bilo isporuke. Ovo lažno potraživanje u vrijednosti 1,9 milijuna kuna prodano je Prvom faktoru, koji je Kamen Ingradu isplatio veći dio toga iznosa ili oko 1,5 milijuna kuna.

Prema pisanju Večernjeg lista, svi su se okrivljeni izjasnili da nisu krivi. Vlado Zec i Đurđica Kristić su još dodali kako im se ne može suditi za navedena kaznena djela jer su za ista već osuđeni 2007. godine, zbog čega se još uvijek nalaze u zatvoru.


Nastavak suđenja je zakazan za početak srpnja, kada će biti saslušani svjedoci.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI