U polufinalu Aureus, Stars, Jack i Vertigo

Momčad Caffe bara Vertigo
(FOTO: P.S.S.)

05.01.2014. | Jurica Bešlić/P.S.S.
Pregleda: 8168

U Grabriku se na četvrtfinalnom danu okupilo 800-tinjak gledatelja. U prvoj utakmici sastali su se požeška ekipa Pizza bar Aureus - Caffe bar Samson i osječki Đavo tapu. Već na otvaranju utakmice branitelj naslova poveo je pogotkom Matijasa Šulca u 4. minuti. Akciju je na svojoj polovici počeo odlični Josip Zeba, dodao loptu na stranu Kristijanu Goliku koji je lijepo asistirao Šulcu na drugu vratnicu za vodstvo Aureusa. Bila je to prava malonogometna akcija. Već u 6. minuti najbolji igrač Đavo tapua Dražen Čavar postiže pogodak za 1:1. Nakon kornera Čavar je ostao sam na desetak metara od gola i jednu tešku visoko nabačenu loptu uspio volejom smjestiti pod samu vratnicu Aureusovog gola. Unatoć otvorenoj igri do poluvremena više nije bilo pogodaka. U 30. minuti najbolji igrač Aureusa, Josip Zeba postiže pogodak za ponovno vodstvo, a u 35. minuti mladi Bruno Boban solo akcijom postiže pogodak za 3:1 i potvrdu pobjede svoje ekipe. Do kraja utakmice je Đavo tapu pokušao nešto napraviti s igračem više u polju, izvadiviši iz igre vratara, ali nisu uspjeli postići pogodak u posljednjih 5 minuta utakmice.

U drugom četvtrtfinalu Trento je bio mali favorit protiv Caffe bara Jack Autosprint koji se u dosadašnjem tijeku turnira nije pokazao u blistavom izdanju. Kada je bilo najpotrebnije igrači Jacka odigrali su najbolje i ostvarili zasluženu pobjedu rezultatom 0:2. Prvi pogodak postigao je Josip Neruda u 27. minuti, a Aleksandar Darmopil je potvrdio pobjedu u 38. minuti nakon što je Trento iz igre izvadio i vratara i krenuo na sve ili ništa.

U trećoj utakmici Caffe bar Oase Pleternica je odigrala odličnih prvih petnaestak minuta i imala nekoliko dobrih prilika ali je slavonskobrodski Caffe bar Stars dvije minute prije odmora preko Alena Jelčića postigao pogodak za vodstvo. U 28. minuti Hrvoje Mišić jakim udarcem s desetak metara podiže vodstvo na 2:0, a Goran Jurić u 35. minuti potvrđuje pobjedu pogotkom za 3:0. Tada su Pleterničani zaigrali bez vratara, ali su samo uspjeli postići počasni pogodak za 3:1 u 37. minuti preko Danijela Štavlića.


U posljednjoj utakmici novogradiški Caffe bar Oscar bio je lagani favorit protiv požeškog Caffe bara Vertigo. Oscarovci su dan prije, u osmini finala izbacili jaki slavonskobrodski Marun dok se Vertigo provukao protiv Župe Kuzmica. Vertigu se u ovoj utakmici pojačao s iskusnim Miletom Pavelićm, napadačem ŠNK Slavonija, a u sastav se vratio i njihov najbolji strijelac Marko Zelenika koji je propustio utakmicu osmine finala zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjem kolu u skupini. U utakmici bez velikih prilika prvi je poveo Caffe bar Vertigo kada je Ivan Blim u 19. minuti pospremio jednu odbijenu loptu u mrežu Oscara. U drugom dijelu Oscar nije uspijevao izjednačiti sve do dvije minute prije kraja kada je Goran Živković postigao pogodak za 1:1 nakon što je vratar Vertiga, Armando Šimunović kratko odbio jedan šut s desetak metara. U izvođenju penala uspješniji su bili Vertigovci. Prvi penal za Vertigo zabio je Marko Zelenika. Na drugoj strani Goran Živković je bio neuspješan izvođač i pogodio vratnicu. Nakon toga za 3:1 zabio je Tomislav Zelenika. Na 3:2 smanjio je Ivan Kašljević. Tada je odluka bila na iskusnom Mili Paveliću koji je rutinirano zabio za 4:2 i plasman svoje ekipe u polufinale.


U Grabrik se danas igraju polufinalne utakmice vetarana i glavnog turnira. U prvom polufinalu sastaju se Pizza bar Aureus Caffe bar Samson i Caffe bar Jack Autosprint. Ovo bi trebala biti odlična utakmica jer se igrači međusobno dobro poznaju te je većina igrača Jacka prošle godine igrala za pobjedničku ekipu Aureusa, a sada će biti na različitim stranama. Bit će to i dvoboj dvojice braće. U redovima Aureusa nastupa Bruno Boban, igrač požeškog trećeligaša ŠNK Slavonija, dok je jedan od glavnih igrača Jacka njegov stariji brat Gabrijel Boban, prvotimac drugoligaša iz Zagreba. U drugom polufinalu sastaju se jaka slavonskobrodska ekipa Caffe bara Stars i požeški Caffe bar Vertigo. U ovoj utakmici također nema favorita jer je Vertigo pokazao da se može nositi i s najboljima jučerašnjom eliminacijom jednog od glavnih favorita turnira, Caffe bara Oscar.

Nedjelja, 5. siječnja

18,00 Vallis Aurea – Hvidra Požega (vet.)
18,50 P. B. Aureus C. B. Samson – C. B. Jack Autosprint (fond)
19,40 Kelvin – Rampa Spin Valis (vet.)
20,30 C. B. Stars Slav. Brod – C. B. Vertigo


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI