Vaša iskustva: Što se događa s pošiljkama i paketima?

Ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

05.01.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 9903

Nakon jučerašnje objave pisma čitateljice koja je pred Božić iz Sydneya poštom poslala paket svojoj djeci u Požegu, a u kojemu je prema njezinim riječima nedostajalo pola stvari koje im je poslala, na Facebook stranici 034portala taj je članak izazvao brojne reakcije. Pokazalo se da su slična iskustva s poštom imali još mnogi Požežani.

Irena M. je napisala: "Prošle godine smo slali nećakinji za rođendan čestitku koja je bila u kuverti skupa s novcem i bonom za mobitel. Dobila je čestitku bez novca i bona, žalili smo se u pošti, ali njima je to normalno...". Tomislav C. piše: "Meni su čestitke iz Njemačke konstantno otvorene. Što misle, da eure još šalju poštom?", Edita Č. kaže: "Niti jedna rođendanska čestitka koju sam u zadnjih godinu i pol dana poslala u Požegu nije stigla. U sve druge gradove kamo god šaljem stižu, samo u Požegu ne".

Željko R.: "Mojoj materi njezina sestra uvijek šalje pakete za imendan i rođendan. Obavezno ih dobije raspakirane i neuredno zalijepljene. To je jedan oblik samoposluge". Suzana M.:"Poznato još odavno (dvaput nikada stigla čestitka u kojoj je bilo nešto novca, a jednom je stigla, ali prazna) i od tada ne koristim usluge Hrvatskih pošta (a možda je tako samo u Požegi)." Gordana D.: "Moja sestra poslala mojoj unuci čestitku za krizmu i unutra stavila sto kuna, provjereno je da je čestitka stigla u poštu Požega, ali mi je nikada nismo dobili. Išla sam pitati, isto tako, bili su jako neljubazni", Jelena Z: "Imam slično iskustvo s otvaranjem paketa, ali i pisama u kojima su mi poslani kuponi iz DM-a i nikad nisu stigli na odredište, parfem osvojen na nagradnoj igri ista stvar, čak su mi i pisma od poslodavaca stizala otvorena".


Dijana K.: "Kad god smo dobili paket od mame iz Australije svaki put je bio otvoren i neuredno polijepljen, a jednom se dogodilo da je nesto nedostajalo. Isto tako je poslala novac u čestitci, nismo dobili ni čestitku ni novac". Stipo B.: "Mom sinu iz Adelaidea u rujnu je poslana čestitka za svadbu i nije još stigla".


Neki također napominju kako se pošiljke otvaraju na carini pa nije isključena mogućnost da stvari i novac ne nestaju u požeškoj pošti nego puno prije nego što stignu na odredište. Jučer smo poslali upit u Hrvatsku poštu i nakon praznika, sljedećeg tjedna očekujemo njihov odgovor.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI