Proračun za 2014. veći od 7 mil. kn, punjenje svake godine sve lošije

Zdravko Mandić, načelnik Općine Brestovac
(FOTO: Tihomir Ivcetić/PIXSELL)

03.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2488

Proračun općine Brestovac za ovu je godinu planiran s iznosom od 7,4 milijuna kuna.

- Uvrstili smo u proračun i projekte koje planiramo realizirati u ovoj godini kao što su izgradnja dječjeg vrtića, nastavak radova na kanalizaciji, uređenje općinske zgrade i druge. Za njih ćemo tražiti izvore financiranja te ih kandidirati prema EU fondovima - pojašnjava Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac.

Proračun za prošlu godinu rebalansom je smanjen za oko 600 tisuća kuna jer općina nije dobila kapitalne pomoći na koje su računali. Među njima je 400 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za sanaciju mosta u Boričevcima.


- Bili smo u pregovorima za iznos od oko 400 tisuća kuna. Međutim, do realizacije i ugovaranja nikada nije došlo - požalio se Mandić.


Dodaje da je punjenje proračuna svake godine sve slabije, a ništa bolju situaciju ne očekuju ni za prošlogodišnji o čemu će točne pokazatelje imati za oko mjesec dana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI