Što je prenapuhano: proračun ili njihov ego?

Pressica HDSSB-a
(FOTO: Lidija Galić)

03.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 8554

"Gradonačelnik Ivica Nikolić imao je zakonsku mogućnost predložiti meni kao predsjednici da se sazove sjednica Gradskog vijeća, predložiti novi proračun koji bi bio prihvatljiviji i koji bi vijećnici, uvjerena sam, usvojili. Mogao je podnijeti i prijedlog odluke o privremenom financiranju, ali ništa od toga nije napravio. Bez mene je sazvao sjednicu za 30. prosinca u 17 sati koju je sat vremena prije održavanja otkazao", rekla je na konferenciji za novinare Josipa Miličević (HDSSB), predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva.

Kaže da je iz toga vidljivo da Nikolić nije imao namjeru da se usvoji proračun za 2014. već je svjesno i namjerno izazvao nove izbore u Kutjevu jer trenutno nema većinu u Gradskom vijeću smatrajući da će na izvanrednim izborima ostvariti bolji rezultat i s većinom u Vijeću moći provoditi svoju politiku u Kutjevu.

Podsjetila je da je proračuna za 2014. godinu planiran s iznosom od devet milijuna kuna, a rashodi sa 17 milijuna. Planirano je i kreditno zaduženje od gotovo 10 milijuna kuna za projekte o kojima, tvrdi Miličević, vijećnici znaju samo iz priča gradonačelnika, a dokumentacija im nikada nije dostavljena.


Miličević: Poslovanje Grada je katastrofalno


- Manjak u proračunu s 31. prosincem prošle godine je oko deset milijuna kuna. Ono što je posebno zabrinulo vijećnike je što se taj iznos podudara s planiranim kreditnim zaduženjem grada u 2014. godini - dodaje Miličević. Smatra da je poslovanje Grada katastrofalno što su potvrdili Državna revizija i Ministarstvo uprave, česte su ovrhe dobavljača zbog dugova, isključuje se javna rasvjeta, a kasne i plaće djelatnicima gradske uprave. Dopise koje je Nikolić uputio u Ministarstvo financija nazvala je manipulacijom jer oni, tvrdi, nemaju veze s prijedlogom proračuna.

Ivica Ribičić  dodao je da u 2013. godini nije legaliziran niti jedan objekt u vlasništvu Grada zbog čega Kutjevo neće moći kandidirati prema fondovima EU.

Nikolić: Prenapuhan je i nerealan jedino ego Josipe Milićević

- Budući da mi se predsjednica nije htjela javiti na telefon sazvao sam sjednicu da uzburkam malo odnose. Žao mi je što nemam pisani trag kontakata s njom. Tražio sam da se donese odluka o privremenom financiranju, međutim odbila je sazvati sjednicu - odgovara Nikolić na tvrdnje Josipe Miličević.

Kaže da nije točno da želi izvanredne izbore jer da je tako što htio mogao je napraviti još 2010. godine kad nije usvojen proračun za 2011.

- Sva dokumentacija za projekte dostupna su na stranicama grada. Ona u Kutjevu i Vlado Milković u Pleternici iznose jednake neistine o EU fondovima, a od toga ništa ne razumiju. Tekstove im piše ista osoba. Bilo bi dobro da im malo i pojasni to što im je napisao - poručio je Nikolić.

Ističe da je u cijeloj priči nerealan i prenapuhan ego predsjednice Gradskog vijeća koja se kandidirala na izborima isključivo zbog osobne koristi, odnosno da bi za jednu kunu legalizirala objekte svog oca u Vetovu. Za Ivicu Ribičića pak tvrdi da je od grada uprihodovao 100 tisuća kuna za poticaje, dok za Antu Pavkovića (NL) kaže da je kao član Nadzornog odbora "Tekije" dobio 71 tisuću kuna, a istovremeno je bio načelnik općine Kutjevo.

Dodano u 17,35

Na ovu izjavu Ivice Nikolića reagirao je nezavisni vijećnik, a nekadašnji načelnik/gradonačelnik Ante Pavković: "Činjenica je da sam bio član NO Tekije u periodu od 2004. do 2006. godine po ključu vlasničkog udjela, kao i drugi dužnosnici općina i gradova i tu nema ništa sporno niti je itko od mjerodavnih postavljao upitnost i legitimitet moga članstva, pa niti sukob interesa".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI