Slavonija i Hajduk nisu ušli u 3. ligu, igrat će 1. županijsku

Gužva u 16 - tercu
(FOTO: Bojan Miščević)

30.05.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6168

U Požegu i Pakrac od sljedeće nogometne sezone neće dolaziti klubovi iz Osijeka, Bjelovara, Našica, Čepina, već je gotovo sigurno da će nogometni klubovi Slavonija i Hajduk igrati 1. županijsku nogometnu ligu, zajedno s NK Požega, NK Papuk, NK Kaptol, NK Sulkovci itd.

Ukida se 4. liga

Niti jedan od ta dva kluba nije uspio osigurati plasman među prvih pet ekipa 4. lige i tako zaslužiti igranje 3. hrvatske nogometne lige, jer kao što je 034portal već pisao, 4. hrvatska nogometna liga se ukida od sljedeće sezone.


Sami sa sobom


Požega će tako biti jedini županijski centar bez kluba u bilo kojem rangu Hrvatske nogometne lige.
- To je problem Slavonije i problem Grada, Slavonija i Hajduk se nisu smjeli dovesti u tu poziciju, pogotovo Slavonija kao klub bogate i dugotrajne tradicije, rekao je Marijan Rudež, tajnik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

Požega i Slavonski Brod se nisu uspjeli dogovoriti oko igranja zajedničke međužupanijske lige, kao jedinog rješenja za igranje višeg ranga od županijske lige.

Zainteresirana samo 3 kluba

- Jednostavno nije bilo interesa klubova, samo tri kluba iz naše županije su pokazala interes za igranjem međužupanijske lige - Slavonija, Papuk i Hajduk. Na participiranje samo tri naša kluba u potencijalnoj međužupanijskoj ligi naravno nisu pristali u Slavonskom Brodu, kazao je Rudež.

Učinit će sve da se liga zaigra

- Vjerujem u budućnost požeškog nogometa i smatram da ima dovoljno kapaciteta i stručnih ljudi i to nam daje pravo na nadanje. U nogometu, kao i u svakom sportu ima uspona i padova, rekao je Krešimir Pavelić, predsjednikPožeškog sportskog saveza.

Krešimir Pavelić je izjavio kako neigranje međužupanijske lige, Požega - Slavonski Brod nije gotova stvar.- Danas sam pričao s ljudima iz nogometa i mogu vam reći da će Savez i Grad učiniti sve što je u njihovoj moćida se postigne dogovor i ipak zaživi ta liga koja bi ipak povećala kvalitetu nogometa u odnosu na igranje samožupanijske lige.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI