Lea Mjertan pokorila Slavonski Brod

Lea Mjertan s plišanom igračkom kao poklonom za prvo mjesto
(FOTO: TK Požega)

30.05.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 8415

Mlada požeška tenisačica, Lea Mjertan, još jednom je dokazala svoju kvalitetu i talent, pobijedivši na međunarodnom turniru Hrvatskog teniskog saveza, Otvorenom prvenstvu Slavonskog Broda za djevojčice do 12 godina u pojedinačnoj i u konkurenciji parova s partnericom Vlatkom Filko iz Đakova.

Turnir je završen jučer, a u pojedinačnoj konkurenciji natjecalo se 14 djevojčica, tako da je Lea kao prva nositeljica turnira prvo kolo bila slobodna. Prvi meč pobijedila je rezultatom 6:0, 6:1 u setovima gošću iz Bosne i Hercegovine Arminu Izić. U polufinalu, snage je odmjerila s Kristinom Gilman iz Đakova, koju je lakoćom pobijedila, također 2:0 u setovima, 6:0, 6:2.
Malih problema Lea je imala u finalu kada je prvi set dobila rezultatom 6:3 protiv druge finalistice, Anamarije Mihalj iz Đakova. No, drugi set se pribrala i otresla protivnicu rezultatom 6:0.

U konkurenciji parova, natjecalo ih se šestoro. Finalni meč su Lea Mjertan i Vlatka Filko pobijedile par Dorotea Dorotić i Kristina Gilman, obje iz Đakova, rezultatom 6:1, 6:0.


- Ne znam što bih rekla, još se nisam navikla na davanje izjava. Igra je bila sjajna, baš onakva kakvu volim, napadačka. Mečevi su bili lagani, osim finalnog, taj je bio malo teži, izjavila je Lea Mjertan.
- Ovo je još jedan dokaz da naporni, kontinuirani rad uz puno odricanja i naravno urođenog talenta vodi ka vrhunskim rezultatima, kako u tenisu, tako i svakom drugom sportu, rekao je Robert Brkljač, trener mlade teniske nade koji je bio vrhovni sudac ovoga turnira.


Valja spomenuti uspjeh mladog požeškog tenisača, Luke Bunčića koji je na istom turniru osvojio prvo mjesto igre parova a u pojedinačnoj konkurenciji je podijelio treće mjesto.
U Slavonskom Brodu iz Požege još su nastupili Karlo Duvnjak i Filip Matić.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI