Veće naknade za novorođene i bolja kvaliteta života umirovljenika

Gradonačelnik Neferović (u sredini) sa zamjenicima Puljašićem i Pilonom
(FOTO: Lidija Galić)

15.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 5504

Povećavaju se novčani darovi Grada Požege za novorođenu djecu. Taj su prijedlog HDSSB-ovog vijećnika Danijela Božića prihvatili gradski vijećnici na posljednjoj sjednici. Umjesto dosadašnjih dvije tisuće kuna obitelji novorođenog trećeg, četvrtog i svakog sljedećeg djeteta dobit će po tri tisuće kuna jednokratne pomoći.

U socijalni se program Grada uvode i nove mjere za poboljšanje kvalitete života umirovljenika. Jedna od njih je i dodatna gradska linija u javnom prijevozu koja je uvedena od početka prošlog tjedna, a vodi od Trga Sv. Trojstva do Industrijske ulice, odnosno tamošnjih trgovačkih centara.

Na prijedlog Mirjane Novaković (HSU) Grad će plaćati prijevoz umirovljenicima koji se liječe u centrima za koje HZZO ne plaća naknadu. Ponovno će biti organizirana i besplatna edukacija umirovljenika za rad na računalu. U proračunu Grada za iduću godinu osigurana su sredstva za uređenje prostora za rekreaciju umirovljenika na Rekreacijskom centru, postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima, uređenje zgrade Matice umirovljenika u Županijskoj ulici i „Starog grada“. Umirovljenicima će biti omogućeno plaćanje komunalnog doprinosa na rate pri legalizaciji objekata.


Na prijedlog gradonačelnika Vedrana Neferovića osnovat će se socijalni odbor za pomoć najugroženijim građanima. Socijalni program Grada za 2014. težak je 2,6 milijuna kuna. Na temelju ovog prijedloga vidjet će se koji su to građani kojima je potrebno pomoći te preraspodijeliti proračunska sredstva.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI