Jedinstvena publikacija novinara Jelenka Topića

Jelenko Topić i Marijana Matijević
(FOTO: 034portal)

14.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4870

Požeški pučki kalendar za 2014. godinu predstavljen je sinoć u Gradskom podrumu. Ova jedinstvena publikacija tiskana je 22. godinu zaredom, a autor je dugogodišnji požeški novinar Jelenko Topić.



- Još je jedna godina iza nas. Uz dosta poteškoća uspjeli smo odraditi ovaj pučki kalendar. U njemu su tekstovi požeških novinara, ali i višegodišnjih suradnika – rekao je Topić te zahvalio svima koji su pomogli da kalendar izađe na svjetlo dana.





- Požeški pučki kalendar na 184 stranice donosi niz tema i novih pogleda na Požešku kotlinu. Brojni su sugrađani i znanstvenici dali svoj doprinos ovom broju, a neki se ove godine prvi puta javljaju na stranicama kalendara. Kalendar nastavlja utabanim stazama pa u njemu možemo pročitati tekstove iz različitih polja ljudske djelatnosti od proučavanja povijesti, preko radova koji se dotiču društvenih znanosti do kratkih vijesti koje su pratile zbivanja u 2013. godini u Požegi i županiji - rekla je mag. povijesti i arheologije Marijana Matijević.



Dodala je da Požeški pučki kalendar pruža puno više od običnih kalendara.- Ovaj kalendar je publikacija u maniri prosvjetiteljstva kada se smatralo da uz kalendar trebaju biti opisi najvažnijih seoskih poslova i različite priče didaktičkog sadržaja. Sličnu je publikaciju tiskao Požežanin književnik i tiskar Miroslav Kraljević želeći poučiti sugrađane boljem i jednostavnijem životu i uputiti ih u događaje koji oblikuju njihovu svakodnevicu – dodala je Matijević.

Sva dosadašnja izdanja Požeškog pučkog kalendara uskoro će biti dostupna u pdf formatu na stranicama Povijesnog društva Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI