HSLS traži da Vlado Gotovac dobije spomenik i ulicu u Požegi

Vlado Gotovac
(FOTO: PIXSELL)

12.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3441

Nakon bista Franji Tuđmanu, Andriji Štamparu, Nikoli Tesli i drugih, nedavno je najavljena, na inicijativu HSS-a, nova bista u Požegi, a radi se o velikanu Stjepanu Radiću. Međutim, stižu i novi prijedlozi.

Liberalke grada Požege uputile su dopis gradonačelniku Vedranu Neferoviću u kojemu traže da tijekom ovog mandata podigne spomenik u čast poznatog hrvatskog pjesnika i političara Vlade Gotovca, čija je godišnjica smrti obilježena 7. prosinca.

- Taj bi spomenik trebao smanjiti broj nezaposlenih za 712! - tvrde liberalke koje Gotovca smatraju jednom od najmoralnijih osoba hrvatske političke scene u 20. stoljeću, a pojašnjavaju kako je "spomenik" zapravo simbol. Misle na tvornicu koja bi otvorila nova radna mjesta, a broj 712 su dobile spajanjem datuma i mjeseca kada je Gotovac preminuo.


- Isto tako, bilo bi nam drago kada bi Požega dobila ulicu po Vladi Gotovcu. Nadamo se da će biti novih ulica zbog naseljavanja, što bi značilo prekid trenda iseljavanja iz Požege - poručuju liberalke gradonačelniku, a njihov dopis potpisuje potpredsjednica požeškog HSLS-a Snježana Mršić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI