Ribičić: Ne znam ima li smisla stavljati proračun na dnevni red

Goran Ribičić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

11.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5680

Na dnevnom redu za 5. sjednicu Općinskog vijeća Općine Čaglin uopće ne stoji proračun za 2014. godinu. Tu su samo usvajanje plana rada zimske službe, odluka o podjeli Tekije i imenovanje načelnika kao zastupnika u Tekiji. Treća točka je usvajanje izvješća o obavljenoj reviziji za 2012. godinu. Podsjećamo, prošla sjednica na kojoj se trebao donijeti proračun je prošla u općoj svađi između vijećnika dvije koalicije: HNS-SDP-HSU i HDZ-HSS. Kako nitko nema potrebnu većinu, izgledni su novi izbori, a proračun je ostavljen za "bolja vremena". Nada da će se održati još jedna sjednica na kojoj će se donijeti proračun ipak postoji.

- Donošenje odluke o podjeli Tekije nam je hitno, to su točke koje su nam ostale s dnevnog reda prošle sjednice koju su kolege iz HDZ-a i HSS-a napustili. Ne znamo kada će biti sjednica o proračunu. Moram vidjeti ima li to više smisla stavljati na dnevni red. Mi nemamo dva proračuna, imamo jedan jedini i on treba biti usvojen u uz nekakve korekcije. I prije ove sjednice koju su kolege iz oporbe napustili ja sam im rekao da ćemo prihvatiti amandmane koje predlože, međutim nisu nijedan amandman ni u pisanom ni u usmenom obliku predložili. Normalno da ćemo ih prihvatiti ako ih predlože. Ja sam osobno za nove izbore jer ovakvo stanje je neodrživo. Obje strane imaju jednak broj vijećnika, a oporba je rekla otvoreno prije pola godine da će rušiti vlast. Ne znam ima li smisla produljivati ovakve svađe godinu, dvije, tri. Ipak će vjerojatno biti sjednica između Božića i Nove godine dok se strasti malo smire. Tada ćemo svi biti hladnije glave i vidjeti koliko sve ima smisla i možemo li donijeti proračun. Možda je nekome bilo zabavno gledati taj cirkus na prošloj sjednici, ali meni je osobno bilo mučno - izjavio nam je Goran Ribičić, predsjednik Općinskog vijeća.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI