Položeni vijenci pred bistama Franji Tuđmanu

Bista dr. Franje Tuđmana u Požegi
(FOTO: Pozega.hr)

10.12.2013. | M. Nakić/M. Barać
Pregleda: 3745

Na današnji dan prije 14 godina preminuo je Franjo Tuđman, prvi predsjednik HDZ-a i Republike Hrvatske. Tom su prigodom predstavnici naših gradova, Požeško-slavonske županije, braniteljskih udruga i Hrvatske demokratske zajednice položili cvijeće i zapalili svijeće na pred njegovim spomenicima.



Pred Tuđmanovu bistu u ulici koja nosi njegovo ime u Požegi počast su mu odali ispred Županije župan Alojz Tomašević i dožupan Ferdinand Troha, ispred Grada Požege gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenicima Darkom Puljašićem i Marijem Pilonom te potpredsjednikom Gradskog vijeća Draženom Muljevićem. Između ostalih, tu su bili Ante Šolić, predsjednik GO HDZ-a Požega i Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.



Foto: Grad Požega


Delegacija Gradskog odbora HDZ-a Pakrac, kojoj su se priključili i neki građani, položila je vijenac i zapalila svijeće ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Pakracu. Tom prigodom je Davor Huška, predsjednik pakračkog HDZ-a i pakrački gradonačelnik naglasio kako je Franjo Tuđman bio istinski domoljub i čovjekoljub, što to mnogi danas nisu, i zahvalio mu na svemu što je učinio sa samostalnost i slobodu Hrvatske.


Foto: Mario Barać



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI