Tamburaši Glazbene škole prvi u državi

Tamburaški komorni ansambl
(FOTO: Glazbena škola Požega)

09.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5489

Tamburaški komorni ansambl Glazbene škole Požega osvojio je prvu nagradu na 51. Državnom natjecajnu komornih sastava učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Opatiji. Osvojili su najveći mogući broj bodova, 100 od 100 mogućih.

Brass quintet (kvintet limene glazbe) požeške Glazbene škole osvojio je 2. nagradu u kategoriji sastava od 5 do 12 članova.

- Čestitam mentorima, Saši Botičkom koji je vodio Tamburaški komorni ansambl i kolegici Kristini Banovac koja je vodila Brass quintet te svim učenicima na postignutom rezultatu. To je za školu velika potvrda svega onoga što ulažemo u njih proteklih 20 godina. Rezultati ne izostaju kad se kvalitetno radi. Kad dobijemo novu zgradu to će nam biti još poticaj više. Vjerujemo da ćemo našoj sredini od grada Požege pa do cijele županije te i u cijeloj Slavoniji imati značajnu ulogu u glazbenoj umjetnosti i da će Požega biti jedan veliki centar glazbenih događanja - izjavio nam je Valentin Veljko Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.


Nagrađeni učenici Tamburaškog komornog ansambla su: Zlatko Galik, Lara Kelemen, Domagoj Rodić, Tena Andrijević, Silvestar Knežević, Nikola Barišić, Andriana Jaković, Filip Radić, Marko Kučinić i Adrian Ružić.


Nagrađeni kvintet limene glazbe čine: Zvonimir Oršulić, Domagoj Krpan, Klara Čavar, Vanja Majin i Ivan Budoš.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI