Marina Mihelčić: Morala sam nešto pružiti gradu koji mi je postao dom

08.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 10574

„Sve je počelo s klasičnim baletom. S jedanaest su me godina roditelji upisali u školu za klasični balet i rado se danas prisjećam svojih predstava u zagrebačkom HNK kao što su Trnoružica, Đavo u selu i Orašar“, prisjetila se svojih plesnih početaka Marina Mihelčić, voditeljica Plesnog studija koji je jučer u Gradskom kazalištu Požega obilježio 30 godina rada. Marina je rođena Zagrepčanka, otac joj je liječnik, a majka učiteljica. Ona je odlučila krenuti u umjetničke vode.

- Otac je poznavao velike baletne plesače Oskara Harmoša i Anu Roje te me poslao u njihovu internacionalnu školu baleta u Primoštenu. Tu sam školu kasnije i sama jedne godine vodila. Nakon što sam se udala za Požežanina Ivicu Mihelčića imala sam silnu želju upoznati i nešto pružiti gradu koji je postao moj novi dom – prepričava Marina.

Najprije je radila na radiju, potom u Glazbenoj školi te konačno, nakon puno problema, otvara svoj privatni plesni studio. Neposredno pred rat bila je u SAD-u na usavršavanju. Tamo je stekla diplomu o završenom školovanju iz klasičnog baleta, suvremenog plesa i jazza.


- Moje prve plesačice u plesnom studiju su Mladenka Ravlić, danas Milevoj i Nataša Ledić koja danas radi sa mnom i niže velike uspjehe sa svojim plesačima. Maju Lukić rat je iz Sarajeva doveo u Požegu i ona je nakon brojnih predstava, twirlinga i mažoretkinja postala koreografkinja te u naš studio uvela "street" plesove – kaže Marina.




Na predstavi u kazalištu nakon dugo se vremena u Požegu vratio klasični balet na čemu će se u budućnosti intenzivnije raditi. Uz Plesni studio Marina Mihelčić voditeljica je twirlingašica koje su ujedno i članice Plesnog studija te mažoretkinja koje su predstavnice grada i čiji je osnivač Grad Požega. Dio su svjetske plesne organizacije i iza njih su brojna natjecanja u Hrvatskoj i diljem Europe.

- Nema natjecanja s kojeg se nismo vratili s barem jednom medaljom. Nisam ih nikada pokušala izbrojiti, ali sretna sam što su uspjehe ostvarile i mažoretkinje i twirlingašice i plesači – s ponosom prepričava Marina Mihelčić.



Nove članove upisuju tijekom cijele godine, u svojim prostorima u Babukićevoj 23.

- Djecu dijelimo prema starosnoj skupini i imamo puno grupa, ali ne velikih kako ne bi sve završilo samo na igri. Mi želimo raditi profesionalno i pružiti djeci mogućnost da odlaze na prestižna natjecanja, ako to ona žele. Ples im omogućava da formiraju svoje tijelo, ali i izgrađuju sebe kao osobu i lakše se integriraju u društvo – ističe Marina Mihelčić.

Treneri redovito odlaze na edukacije i usavršavanja te uvode novine u rad s djecom. Studio ima fundus od nekoliko tisuća kostima jer scenografiju i kostimografiju smatraju izuzetno važnom.

Samo mali dio onoga što rade, fotografije s natjecanja i nastupa prezentiraju i preko svoje Facebook stranice.

 U planu su i nove glumačke predstave, na tragu onih Požega 55300, Božićne priče i predstave Cats. Tekstove za predstave piše sama i vjeruje da je tu crtu naslijedila od djeda koji je bio pisac.

- Kad kao koreograf i plesač imate u glavi puno novih ideja koje želite realizirati, a pred sobom mlade ljude koji žele to isto, onda je to nepresušni pokretač. Ili možete potpuno stati ili raditi tempom kakvim radimo u Plesnom studiju – kaže na kraju Marina Mihelčić dodajući da ovih 30 godina nije kraj, već naprotiv, početak. Svjesna je svih odricanja i zbog toga zahvalna ponajprije svojoj obitelji koja joj je velika potpora u svemu što radi.

FOTO Pogledajte galeriju s plesne predstave "Naših 30 godina" - mlađe dobne skupine.

FOTO Pogledajte galeriju s plesne predstave "Naših 30 godina" - starije dobne skupine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI