Smolčić: Ne pristajem na ucjene zbog nečijih apetita

07.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 16861

Samo pet dana prije sjednice Gradskog vijeća Požege politička je scena u gradu itekako uzburkana. Nakon što je iz Kluba nezavisnih vijećnika izašao Miro Rašić stječe se dojam da će njegova ruka biti ključna za izglasavanje proračuna za 2014. godinu te da je na pomolu politička trgovina.

­- Odbacujem bilo kakavu pomisao na ucjenu trenutno vladajuće gradske vlasti. Još uvijek proučavam opsežne materijale vezane za proračun 2014. godine, ali i planirani rebalans za tekuću godinu. Iz priloženih materijala odmah je vidljivo da nema dovoljnog programa za poticaj gospodarstva i socijalnog programa - ­ rekao je Rašić.

Dodaje da je bio uvjeren, nakon brojnih razgovora sa sadašnjim čelnim ljudima u vijeću kao i s političkim liderima, da će daleko više participirati u donošenju važnih odluka za dobrobit građana.


­- Ne želim biti marioneta i vojnik vladajuće garniture i dizati ruku za sve što se predloži. Želim raditi po svojoj savjesti pa i volonterski, uz uvjet da ista pravila prihvate sve izabarane kolege. Ne kalkuliram i ne potičem nikakve pregovore niti s lijevom niti s desnom stranom ­ - tvrdi Rašić.




Podsjetio je i da se prije samo nekoliko dana odbio naći s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem koji je zatražio sastanak s njim nakon što je istupio iz Kluba vijećnika.

-­ Nemam plan nikoga rušiti, ali ako dođe do novih izbora neće to biti zbog Mire Rašića nego zbog onih koji nisu htjeli surađivati ­ - poručio je na kraju.

Zbog priča da je Miro Rašić od vladajuće strukture u Gradu zatražio mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća, člana Nadzornog odbora "Tekije" te i mjesto savjetnika gradonačelnika komentar smo zatražili i od Nine Smolčića, predsjednika Gradskog vijeća Požege.

-­ Ne dozvoljavam ucjene. To što netko politiku doživljava samo kao dizanje ruku na sjednicama, to je njegov problem. Niti jedna ruka u Vijeću nije više ili manje vrijedna od drugih. To da si netko diže cijenu na način da ucjenjuje gradsku vlast samo zbog vlastitih apetita, na to ne pristajemo ­ - rekao je Smolčić.

Pozvao je ujedno sve vijećnike da dostave svoje amandmane i prijedloge te dodao da će se o svima raspravljati.

-­ Prije će ići novi izbori nego što će se iz džepa građana plaćati privatni apetiti ­ - kategoričan je Smolčić.

S obzirom da se u dva navrata pokazalo da su pokušaji rušenja vlasti prijevremenim izborima samo još više utvrdili aktualnu vlast, upitno je trebaju li ikome u ovom trenutku novi izbori. Na političarima je da procijene hoće li građani ponovno na birališta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI