Požeške ljekarne: Nakon ulaganja, zjape prazne

Nekadašnja ljekarna u Ulici Stjepana Radića
(FOTO: Lidija Galić)

03.12.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 10849

Dvije ljekarne u Požegi već godinama zjape prazne. Dok je ona na Trgu Sv. Trojstva u vlasništvu Županije, prostor nekadašnje ljekarne u Radićevoj ulici od 2006. je godine u vlasništvu Tekije d.o.o. Od Grada ga je ova tvrtka tada kupila za 1,7 milijuna kuna.

- Prostor od tada stoji prazan. Prema informacijama koje sam dobio od direktora "Tekije" Ante Kolića bilo je pokušaja da se prostor iznajmi, ali u tome se nije uspjelo - kaže Mario Pilon, dogradonačelnik Požege i predsjednik Skupštine "Tekije" d.o.o.

Iako će "Tekiji" od iduće godine trebati poslovni prostori zbog podjele tvrtke na dva dijela, odlučili su se za one u Vukovarskoj ulici. Tamo su već smještene pojedine udruge koje će morati potražiti novu adresu.


-­ Adaptirat ćemo i koristiti prostor u Vukovarskoj. Ako nam ne bude bio dovoljan postoji mogućnost da se u bivšoj ljekarni u Radićevoj ulici smjesti Služba naplate parkiranja - dodao je Pilon.


Priča je znatno složenija u slučaju jedne od najstarijih požeških ljekarni, na Trgu sv. Trojstva.

­- U tijeku su dva sudska spora. Jedan je s gospođom Ladom Škoko koja je prije šest-­sedam godina u uređenje objekta uložila nešto više od 200 tisuća kuna, ali su uočene nepravilnosti u ugovoru koji je tada sklopljen i na temelju kojeg je ljekarna trebala početi s radom u tom prostoru. Drugi je spor trenutačno na Ustavnom sudu gdje se pokušavamo izboriti da se Županiji vrati pravo obavljanja ljekarničke djelatnosti. Naime, to nam je pravo oduzeto, a neki su od razloga što ljekarna dugo nije radila te što u blizini već postoji nekoliko ljekarni - rekao nam je župan Alojz Tomašević.



Smatra da ljekarna na toj lokaciji treba i da može financijski opstati. Dodaje da, ako se dokaže da je Lada Škoko uložila novac u uređenje, Županija ne bježi od vraćanja tih sredstava.

­- Ako ponovno dobijemo pravo obavljanja ljekarničke djelatnosti, a to ćemo znati već na proljeće, postoji mogućnost da ta ljekarna posluje kao samostalna ustanova ili u sklopu Doma zdravlja - zaključio je Tomašević.

Pokušali smo doći i do izjave spomenute Lade Škoko, no nije odgovarala na naše telefonske pozive.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI