Učenici prikupljaju hranu i potrepštine za siromašne

Učenice Ekonomske škole prikupljaju priloge
(FOTO: Mario Nakić)

02.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3545

Ususret blagdanu sv. Nikole učenici, profesori i ostali djelatnici Ekonomske škole u Požegi prikupili su darove i napravili sedamdesetak paketića za djecu iz siromašnih obitelji.

Paketiće su pakirali maturanti IV. K razreda kojima je škola osigurala ukrasni materijal. Sakupili su i 10-ak paketa potrepština za siromašne obitelji u župi sv. Lepopolda Mandića.

Pridružili su se i UNICEF-ovom programu pomoći afričkoj djeci " Škole za Afriku". Prodajom slastica, grickalica, napitaka i voća koje su posluživali prijateljima i nastavnicima prikupili su 511 kuna.


- Planiramo jednu sličnu predbožićnu akciju s vijećem roditelja, a još ćemo vidjeti kome će biti namijenjena. upravo o tome razgovaram s predstavnicom roditelja - rekla nam je Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole Požega.


- Akcije za pomoć afričkoj djeci organiziramo već četiri godine, a samo 1.d razred prikupio je više od 511 kuna. Ove se godine već uključilo tri ili četiri razreda, a učenici sami odlučuju kakvu će akciju provesti. Organiziraju prodaje raznih slastica, tombole, sakupljaju PET ambalažu, provode razredne kasice,a iznose  uplaćuju pomalo tijekom cijele godine. Neki jednostavno daju prilog ili kupe nešto na akcijama. Prošle su godine u akciji sudjelovali učenici iz sedam razreda i prikupilo se pet tisuća 300 kuna za UNICEF i tisuću 100 kuna za "Marijine obroke". Djeca su prepoznala da postoje djeca u drugim dijelovima svijeta koja su u potrebi. Iako je i mnogima ovdje teško djeca pomažu koliko mogu, kao i roditelji i nastavnici - rekla nam je profesorica Ksenija Krizmanić-Horvat.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI