Nakon osnovnih škola Lermanologija seli u muzej

Lermanologija u Kanižlićevoj školi
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

30.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 2072

Projekt "Lermanologija" Gradskog muzeja Požega ulazi u završnu fazu. Nakon što je obišao devet požeških škola završni dio bit će održan u prostorima muzeja.

­ "Lermanologija" je posjetila devet osnovnih i srednjih škola s područja grada Požege. Učenici su odlično prihvatili ovakav način učenja, organizirali su u svojim školama različite radionice, ovisno o njihovim afinitetima te sudjelovali u nagradnoj igri. Posebno je zanimljivo bilo u Ekonomskoj školi gdje su učenici pripremili dramski prikaz o odnosu između Lermana i njegove velike ljubavi Hedvige prema viđenju Zlate Kolarić Kišur ­ kaže ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić.

Ujedno podsjeća građane da se još uvijek mogu prijaviti za sudjelovanje u nagradnoj igri "Lermanologija" i to putem internetskih stranica muzeja. Zadatak je pronaći 12 muzejskih predmeta skrivenih u 12 panoa izložbe o životu i radu Dragutina Lermana. Kao pomoć mogu koristiti muzejske inventarne kartice s djelomičnim podacima traženih predmeta. Odgovore treba poslati na adresu muzeja uz napomenu: za "Lermanologiju".


Proglašenje dobitnika bit će na otvorenju izložbe "Lermanologija" u Gradskom muzeju Požega 6. prosinca.


Projekt "Lermanologija" završit će na kraju u brestovačkoj osnovnoj školi koja nosi ime velikog hrvatskog istraživača i pisca.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI