Englman: Cure su spremne za prvu ligu

28.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6213

Košarkašice Požege nastavljaju dominaciju u A2 hrvatskoj košarkaškoj ligi. Prošlog vikenda pomele su Brođanke u Slavonskom brodu rezultatom 38:96. Brođanke su u prvoj četvrtini uspjele zabiti tek tri poena dok su Požežanke imale 21 koš prednosti. Nastavljaju svoj nevjerojatan niz od čak dvije godine bez poraza, a uspješne su bile i juniorke koje su u Đakovu pobijedile 45:90.

- Brođanke nam nisu mogle ništa, cure su imale već 21 poen prednosti, a one ni jedan koš.  Iznenadili smo ih novom obranom koju smo vježbali, nisu imale uopće rješenja za našu igru i tek su se kasnije adaptirale. Ostatak utakmice dali smo priliku i mlađim igračicama, inače bi prednost bila i veća. Sve su dobro igrale, teško mi je neku izdvojiti, možda Soldo i Lovrić - izjavio nam je Vladimir Englman, trener ŽKK Požega.

Požežanke u subotu u 17 sati dočekuju Mursu iz Osijeka u Grabriku. Trener Englman je uvjeren da će i njih pobijediti. Smatra da su cure spremne i za viši rang natjecanja. S nedavnom odlukom Požeškog sportskog sveza o financiranju kotizacija i troškova prijevoza raste i nada da će se konačno natjecati prvoj ligi.


- Imamo prednost domaćeg terena, nepoznanica su njihov novi trener i igračica, ali mislim da ih možemo pobijediti jer naše cure nisu izgubile nijednu utakmicu u dvije godine. One mogu bez problema igrati u prvoj ligi i to većina njih barem još dvije godine. Ovo što je učinio Požeški sportski savez je velika stvar. Ako na kraju sezone ponovno budu prve morat će se popričati s čelnim ljudima Saveza i Grada. Prvi korak je već učinjen. Ako bude sluha, u višem rangu možemo se ravnopravno nositi sa svima bez da ispadnemo. Druga stvar koja nam je bitna je više termina, više od tri treninga tjedno po sat vremena, koliko sad imamo. Trebalo bismo pojačati i ekipu s dvije igračice i spremni smo za prvu ligu - izrazio je svoje želje Englman.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI