Odgođena rasprava o proračunu jer nisu dobili materijale

Gradsko vijeće Kutjeva
(FOTO: Lidija Galić)

26.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4505

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Kutjeva održana je u poprilično nategnutoj atmosferi.

Aktualni je sat prošao uz pitanja koja su vijećnici postavljali i na prethodnoj sjednici, a odnosila su se uglavnom na dovršetak kanalizacije u Bektežu te zaobilaznice u Vetovu. Gradonačelnik Ivica Nikolić odgovorio je da je u tijeku redovita procedura te da će uskoro biti poznati izvođači radova.




Nezavisni je vijećnik Ante Pavković pitao predsjednicu Gradskog vijeća Josipu Miličević (HDSSB) i gradonačelnika Ivicu Nikolića (SDP) zašto na proslavu Dana grada nisu pozvani predstavnici udruga vinara, odnosno na Martinje članovi Gradskog vijeća.


Nikolić je odgovorio da su pozivnice vinarima poslane što se može provjeriti u preporučenoj pošti dok je popis za slanje pozivnica za Martinje naslijeđen od prethodne vlasti i na temelju toga poslani pozivi vijećnicima. Josipa Miličević prozvala je gradonačelnika što je kao predsjednicu Vijeća nije pozvao na polaganje vijenaca za blagdan Svih svetih na što joj je Nikolić odgovorio da nekoliko puta kada ju je zvao nije imala vremena, a kako je riječ o protokolu od svega pet minuta nije ju htio uznemiravati. Odbacio je tvrdnje da je riječ o političkim prepucavanjima jer je pozvao vijećnike iz oporbenih stranaka.



S dnevnog su reda skinute dvije točke i to Izvješće o izvršenju proračuna Grada od 1. siječnja do 30. rujna s iskazom pojedinačnih obveza Grada prema isporučiteljima usluga i radova te kreditima i Prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada za 2013. godinu.



- Ne možemo ovako raspravljati i donositi pravovaljane odluke jer nemamo potpunu dokumentaciju. Ne može nam se dokumentacija za ovako bitne teme dostavljati na samoj sjednici. Osjećam se neugodno i ne znam zašto nas netko vesla. Nećemo se tako izvući iz krize. Uozbiljite se i počnimo raditi kao ljudi. Moramo građanima konačno iskreno reći na čemu smo - poručio je Ivica Ribičić (HDSSB).



S njim se složio i Željko Jambrek (HSP) te zatražio od gradonačelnika da se za iduću sjednicu pripreme papiri s točnim iznosima zaduženja Grada, ostvarenju proračuna, svim odrađenim investicijama i kreditima koje grad ima.

- Razmislite malo o tome kako radite i šaljite ubuduće papire na vrijeme, barem pet dana ranije - rekla je predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević.

Isti je problem bio i s rebalansom proračuna.

- Tko je slagao ovaj dnevni red? Tko ga je potpisao? Mi tu sad skidamo točke, a ja vidim ispod poziva za sjednicu potpis predsjednice Vijeća Josipe Miličević - prigovorio je SDP-ov Željko Puharić.

Miličević mu je odgovorila da dnevni red slažu ona i gradonačelnik nakon čega Upravni odjel priprema materijale, što se nije dogodilo.

Pred vijećnicima Grada Kutjeva još su najmanje dvije sjednice do kraja godine. Prva je planirana već za početak prosinca, no na njoj će se, umjesto o proračunu za iduću godinu, raspravljati o izvršenju i rebalansu proračuna za 2013. godinu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI