Klubovi više neće biti prepušteni sami sebi

Olimp - kafić u Grabriku dan je na korištenje Rukometnom klubu Požega
(FOTO: Mario Nakić)

25.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4660

Rukometni klub Požega i ŽKK Požega od sada mogu računati i na sredstva iz Požeškog sportskog saveza.

I dok se rukometni klub od srpnja 2011. godine na temelju ugovora s Gradom financira isključivo od prihoda koji ostvaruju od korištenja kafića u sklopu sportske dvorane Grabrik, ŽKK Požega financira se na temelju ugovora s Gradom od iznajmljivanja odmarališta u Baški.

- Od kafića smo godišnje zarađivali 30 do 40 tisuća kuna i to nam nikako nije bilo dovoljno za kvalitetan rad. Uz pomoć sponzora uspijevali smo nekako pokriti troškove, ali ove ih je godine vrlo malo - kaže Igor Starčević, predsjednik RK Požega.


Nakon što Požeški športski savez na sebe preuzme dio troškova poput kotizacija koje se kreću oko 12 tisuća kuna godišnje te prijevoza, u klubu više pažnje mogu posvetiti radu s mlađim naraštajima.


- Trenutno smo drugi na ljestvici i lovimo vodeću poziciju u ligi. Nakon ove odluke Grada s olakšanjem možemo računati i na naše studente koje želimo zadržati u klubu - zaključio je Starčević. I za ŽKK Požega ova odluka donosi olakšanje jer već treću godinu, unatoč odličnim rezultatima, zbog nedostatka sredstava ne igraju u prvoj ligi.

- Već godinu dana nakon što smo dobili na korištenje odmaralište u Baški bilo je jasno da se klub neće moći financirati iz tih sredstava. Odmaralište je godinu ranije zatvorila sanitarna inspekcija pa smo morali uložiti puno više novca od planiranog kako bi uopće dobili kategorizaciju - kaže Vlado Englman, predsjednik ŽKK Požega.

Prijevoz košarkašicama za sada nije problem jer ga sponzorski pokriva tvrtka "Plamen", no plaćanje kotizacija od strane Požeškog športskog saveza bit će itekakvo olakšanje.

- Ova je odluka jedna od prvih na tragu rješavanja stanja u proračunu kada je riječ o sportskim i ostalim udrugama. Radilo se neodgovorno i ne možemo dozvoliti da nam djeca i sport ovise o kafićima - obrazlaže ovakvu odluku gradonačelnik Vedran Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI