Izgradnjom vrtića na Prauljama centar grada ostaje bez vrtića

Dječji vrtić Pod gradom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 8412

Novi će se dječji vrtić u Požegi graditi na Prauljama. Zbog toga će Grad otkupiti zemljište od Dragutina Pilona s kojim u suvlasništvu ima parcelu veličine 22.800 četvornih metara.

U vlasništvu grada je 70 posto zemljišta dok će za preostalih 30 posto Pilonu do kraja iduće godine isplatiti 680 tisuća kuna. O tome su na posljednoj sjednici raspravljali i gradski vijećnici.

Tamaru Puač (HNS) zanimalo je zašto se otkupljuje privatno zemljište kada znamo da je gradnja dječjeg vrtića predviđena u Babinom viru. Isto tako podsjetila je da u tom dijelu grada već postoje dva dječja vrtića te da će Požega ostati bez vrtića u centru grada.


Gradonačelnik Neferović odgovorio joj je da je u Babinom viru predviđena gradnja osnovne škole dok je lokacija u blizini crkve sv. Leopolda Mandića za izgradnju vrtića GUP-om predviđena još prije 15-ak godina.
- Vrtiću Pod gradom odavno je prošao rok. To je montažna zgrada i tamo djeca provode vrijeme u neprimjerenim uvjetima. Ako mislite da možemo na sedam dana iseliti djecu i izgraditi novi vrtić, onda se slažem s Vama, ali to je jednostavno nemoguće – rekao je Neferović.


Odbacio je insinuacije da se ovdje radi o bilo kakvom pogodovanju Dragutinu Pilonu koji je u rodbinskim vezama s dogradonačelnikom jer je riječ o zemljištu nad kojim se upravni spor vodi više od 13 godina.

Dodao je da se grad razvija prema svojim rubnim dijelovima te je upravo na tim dijelovima sve više djece.
- Čak i ako se dogodi promjena GUP-a, nama je to zemljište potrebno za neke druge projekte – zaključio je Neferović.

Za izgradnju novog vrtića Grad će aplicirati prema EU fondovima. Kada bude završen i stavljen u funkciju, onaj Pod gradom bit će srušen.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI