Izgradnjom vrtića na Prauljama centar grada ostaje bez vrtića

Dječji vrtić Pod gradom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 8404

Novi će se dječji vrtić u Požegi graditi na Prauljama. Zbog toga će Grad otkupiti zemljište od Dragutina Pilona s kojim u suvlasništvu ima parcelu veličine 22.800 četvornih metara.

U vlasništvu grada je 70 posto zemljišta dok će za preostalih 30 posto Pilonu do kraja iduće godine isplatiti 680 tisuća kuna. O tome su na posljednoj sjednici raspravljali i gradski vijećnici.

Tamaru Puač (HNS) zanimalo je zašto se otkupljuje privatno zemljište kada znamo da je gradnja dječjeg vrtića predviđena u Babinom viru. Isto tako podsjetila je da u tom dijelu grada već postoje dva dječja vrtića te da će Požega ostati bez vrtića u centru grada.


Gradonačelnik Neferović odgovorio joj je da je u Babinom viru predviđena gradnja osnovne škole dok je lokacija u blizini crkve sv. Leopolda Mandića za izgradnju vrtića GUP-om predviđena još prije 15-ak godina.
- Vrtiću Pod gradom odavno je prošao rok. To je montažna zgrada i tamo djeca provode vrijeme u neprimjerenim uvjetima. Ako mislite da možemo na sedam dana iseliti djecu i izgraditi novi vrtić, onda se slažem s Vama, ali to je jednostavno nemoguće – rekao je Neferović.


Odbacio je insinuacije da se ovdje radi o bilo kakvom pogodovanju Dragutinu Pilonu koji je u rodbinskim vezama s dogradonačelnikom jer je riječ o zemljištu nad kojim se upravni spor vodi više od 13 godina.

Dodao je da se grad razvija prema svojim rubnim dijelovima te je upravo na tim dijelovima sve više djece.
- Čak i ako se dogodi promjena GUP-a, nama je to zemljište potrebno za neke druge projekte – zaključio je Neferović.

Za izgradnju novog vrtića Grad će aplicirati prema EU fondovima. Kada bude završen i stavljen u funkciju, onaj Pod gradom bit će srušen.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI