Prilika za konobare i hotelijere: Steknite iskustvo u Irskoj

Konobar je jedno od popularnijih smjerova
(FOTO: Obrtnička škola Požega)

22.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8135

"Moje irsko iskustvo" je projekt namijenjen mladim nezaposlenim konobarima, kuharima i hotelijersko-turističkim tehničarima u dobi od 18 do 29 godina s područja naše županije. Oni koji prođu na natječaju dobit će priliku odraditi trotjednu stručnu praksu u Dublinu u Irskoj. Pozivamo sve mlade ovi zanimanja koji su u evidenciji našeg područnog ureda da nam se jave do 29. studenog. Napominjem da su svi troškovi puta, smještaja, hrane i javnog prijevoza osigurani. Ovisno o sredstvima možda im osiguramo i mali džeparac - poziva Marija Užar, predstojnica HZZ-ovog Područnog ureda Požega.

Kroz projekt će 9 nezaposlenih osoba dobiti priliku otputovati u Irsku i odraditi stručnu praksu u luksuznim yachting klubovima, hotelima ili u omladinskom hostelu. 80 posto projekta vrijednog oko 20 tisuća eura sufinancira Europska unija. Jedan od osnovnih uvjeta prilikom odabira sudionika bit će dobro poznavanje engleskog jezika, minimalno na europskoj razini A2. Svi će dobiti i Europass Mobility certifikat kojim će se moći koristiti prilikom traženja posla. Doznajemo i da se dosad prijavilo 8 kandidata.

- Prije samog odlaska, HZZ će organizirati jednodnevni seminar kulturološke i praktične pripreme te tečaj engleskog jezika u trajanju od 20 sati. Sudionici će biti smješteni kod irskih obitelji na području grada Dublina pa će tako dobiti jedno pravo irsko iskustvo. Još nismo odredili precizno kriterije po kojima će se kandidati odabrati, zasad nam je cilj da ih se javi što više. Odlazak u Irsku očekujemo u veljači ili ožujku. Ovo nam nije prvi takvi projekt, nešto slično smo organizirali i u Njemačkoj za medicinske tehničare i građevinare i vrlo smo zadovoljni - dodaje predstojnica Užar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI