Kaptolačkoj školi odobren projekt za nove nasade

Osnovna škola u Kaptolu
(FOTO: OŠ V. Korajca)

21.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7564

Osnovna škola Vilima Korajca iz Kaptola dobila je 13.000 kuna na natječaju Zaklade za razvoj lokalne zajednice "Slagalica". U sklopu školskog projekta "1, 2, 3, po jedno stablo zasadimo svi" posadit će novo zelenilo i stabla oko škole i igrališta. Pisanje projekta su izveli vježbenici Općine Kaptol.

- Čuli smo za natječaj zaklade Slagalica i ponudili našu pomoć oko pisanja dokumentacije i izrade financijskog plana ravnatelju škole. Nedavno smo imali rekonstrukciju igrališta, a borovi oko njega su se posušili pa postoji potreba za novim zelenilom. Sve je odradilo naših troje vježbenika. Odobreno nam je 13.000 kuna, a ostatak od 4.000 planiramo prikupiti donacijama i sredstvima Općine. Uključili su se naša udruga vinara, nogometni klub i pojedinci - izjavio nam je Josip Soudek, zamjenik načelnika Općine Kaptol.

- Sredinom idućeg tjedna očekujemo potpisivanje ugovora, a nakon toga moramo upitati stručnjake koje drveće saditi. Dobili smo već jedan prijedlog da to budu ginko i hrast jer su otporni na sušu i vjetar, a moramo za mišljenje pitati i vlasnike parcela čije zemljište graniči sa školskim. Ako nas posluži lijepo vrijeme, sadnja bi mogla početi već u prosincu - pojašnjava Soudek.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI