Poništena javna nabava za zimsku službu

Ilustracija
(FOTO: Lidija Galić)

21.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 5515

Poništen je pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave sa Zajednicom ponuditelja "Cestar" i "Niskogradnja Jurčak" s kojima je Županijska uprava za ceste sklopila ugovor o zimskoj službi.

U rješenju koje je 13. studenog donijela Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave navodi se da je žalbu na sklopljeni ugovor podnijela Zajednica ponuditelja "Poduzeće za ceste" d.o.o. Slavonski brod i "PZC Varaždin" d.d..

Osporavaju zakonitost pravne osnove za provođenje postupka javne nabave bez prethodne objave te traže naknadu troškova žalbenog postupka od 29 tisuća kuna. Državna je komisija na temelju njihove prve žalbe 9. rujna  donijela odluku o poništenju odabira "Cestara" i "Niskogradnje Jurčak" zbog uočenih nepravilnosti. Ipak ŽUC ponovno odabire istog ponuditelja.


ŽUC u svome obrazloženju navodi da su određene nepravilnosti koje su uočene u nekim stavkama troškovnika te kapacitet spremišta soli otklonjene te da nije bilo prepreke da se opet izabere isti ponuditelj. Slijedi ponovno žalba nakon čega je upravno vijeće ŽUC-a, uvidjevši da ona neće biti riješena do početka zimske sezone i budući da je Zajednica ponuditelja "Cestar" i "Niskogradnja Jurčak" i dalje bio najpovoljniji ponuđač s cijenom od milijun kuna, donijelo odluku da se s njima provede pregovarački postupak javne nabave.


Na temelju dokaza izvedenih u žalbenom postupku Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donosi rješenje o poništenju pregovaračkog postupka. Isto tako ŽUC u roku 16 dana treba platiti 29 tisuća kuna troškove žalbenog postupka.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak danas nam zbog brojnih obaveza nije dao konkretno pojašnjenje situacije. Na telefon nam je samo kratko rekao da problema nema i da sve ide kako je planirano.

Budući da na rješenje ne postoji mogućnost žalbe nego samo pokretanje upravnog spora podnošenjem tužne nadležnom upravnom sudu ostaje nejasno tko će možda već ovog vikenda s prometnica čistiti najavljeni snijeg.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI