Obiteljska tvrtka iz Gradca sa svojim dekoracijama osvaja tržište

Tina i Milan Sigurnjak sa Shrekom koji su izradili
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 17839

"Još nije u pravoj boji. Kad bude gotov u njega će biti uloženo minimalno 50 sati rada. Ako se radi samo stiropor, onda to ide brže, ali ako se radi i zaštita mora se ručno brusiti i dorađivati", predstavlja nam svoga Shreka Milan Sigurnjak, direktor tvrtke Gotika d.o.o. - malog obiteljskog poduzeća iz Gradca pokraj Pleternice koje se bavi izradom proizvoda i dekoracija od stiropora, u prvom redu fasadnih dekoracija - štukatura, maketa, reklamnih natpisa, ukrasa za poslovne, javne i privatne objekte.

- Jednostavnije stvari poput reklamnih natpisa se ručno bojaju i nakon toga premažu zaštitnom smolom, dok se zahtjevniji proizvodi boje zračnim kistom. U ovom slučaju fotografija je s interneta, računalno obrađena. Stroj izreže konturu, zatim se ručno dorađuje . Naši proizvodi se koriste za uređenje interijera i eksterijera po privatnim kućama, lokalima, hotelima i javnim zgradama. Svi proizvodi se rade od posebnog tvrdog stiropora a svi proizvodi tj. fasadne štukature koje se koriste za vanjsku namjenu su prevučene zaštitnim slojem na bazi polimera i kvarcnog pijeska i otporni su na sve vanjske utjecaje. Sve se radi s ispitanim materijalima - pojašnjava Milan Sigurnjak.




U obiteljskom poduzeću koji posjeduje sa suprugom, zaposlena je i njihova kćer. Proizvodnja štukatura i dekoracija je krenula iz besparice. Sada proizvode kvalitetne štukature koje kvalitetom i cijenom mogu konkurirati gotovo svim proizvođačima ovakvih proizvoda na području Republike Hrvatske. Imaju dosta poslovnih partnera pogotovo u području trgovine i građevinarstva koji su prepoznali kvalitetu njihovih proizvoda. Planiraju širenje i na tržište BiH gdje su već ostvareni prvi pozitivni kontakti, kontinuirano ulažu u opremu i usavršavanje proizvodnje.


- Razmišljali smo što pokrenuti, a da to nije nešto čime se svi bave. Došli smo na ideju izrade dekoracija od stiropora i onda se usavršavali, da bismo 2009. godine započeli posao. Krenuli smo ni od čega, samo s idejom. Imali samo mali stroj sa kojim se sve ručno radilo. S vremenom smo uložili oko 300.000 kuna privatnih sredstava, došli do dva CNC stroja te nekoliko mehaničkih strojeva. Sada odrađujemo poslove za firme koje su puno veće od nas.





Izrađuju i 3D natpise od stiropora za poslovne prostore na području cijele Hrvatske.

- To je je relativno jeftin reklamni natpis, prednost im je jednostavna montaža i brzina izrade, a cjenovno su znatno konkurentniji od plastičnih i metalnih natpisa. Narudžbe primaju putem interneta (ovdje) i telefona 095-817-0526, dostavu vrše putem HP ekspresa i ostalih kurirskih službi. Bogati asortiman usluga možete pogledati na njihovim stranicama.

- Kada radite restauraciju štukatura na starim zgradama, samo je potrebno donijeti nacrt ili skicu sa željenim dimenzijama i oblikom. Kakvu god ideju imate, mi ćemo ju pokušati realizirati. Ističemo i širok asortiman božićnih ukrasa po promotivnim cijenama uz popuste na količinu.



"Došao je lančić. Hvala lijepa..predivan je! Pozdrav :) Haljinica je došla za samo 16 radnih dana, a još je ljepša uživo kad je na meni" - samo su neke od poruka zadovoljnih korisnika na Facebook stranicama "Za svakoga ponešto" druge djelatnosti Gotike d.o.o. Preko 15.000 fanova je već prepoznalo kvalitetnu uslugu u posredovanju u kupovini preko interneta. Ukoliko nemate Facebook račun, ni to nije problem. Samo nađite proizvod koji želite kupiti na eBayu i javite im se na e-adresu [email protected].



- Kada se uplata izvrši na naš žiro račun, odmah prosljeđujemo narudžbu prodavaču u Kini, SAD-u ili gdje god je to potrebno. Dostava se čeka obično 7 do 30 dana. Najbrže stižu proizvodi iz Europske unije. Bazirani smo na stranice poput eBaya. Nama se uplaćuje cijena proizvoda i provizija. Ako proizvod ne dođe, šaljemo zahtjev za povrat novca i vraćamo cijeli iznos. Ako je nešto oštećeno, također možete vratiti proizvod, samo priložite slike kao dokaz, mi ćemo proces reklamacije obaviti za vas besplatno - pojasnila je Tina Sigurnjak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI