Tekija povećala prihode za 15, a rashode za 10 posto

Upravna zgrada Tekije u Babinu Viru
(FOTO: Vjeran Blašković)

16.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4168

"Promatrajući cjelokupno poslovanje Tekije d.o.o. uz sve navedene pokazatelje može se zaključiti da je poduzeće, s obzirom na okruženje, ostvarilo pozitivan financijski rezultat uz čvrstu stabilnost. Iz računa dobiti i gubitka vidljivo je da su ukupni prihodi od 2009. do 2012. godine povećani 14,6 posto, dok su rashodi povećani 10,3 posto. Kroz sve pokazatelje vidljivo je da je poduzeće likvidno, stabilno i da nije zaduženo", stoji u zaključku Izvješća o radu komunalnog poduzeća Tekija d.o.o. koje je za sjednicu Gradskog vijeća podnio direktor Ante Kolić.

Većinski vlasnik Tekije je Grad Požega (udio 72,95 %), dok su manjinski vlasnici gradovi Pleternica i Kutjevo te općine Velika, Brestovac, Jakšić, Kaptol i Čaglin. Tekija ima trenutačno 185 zaposlenih radnika, među kojima je 157 zaposleno na neodređeno vrijeme. Prosječna neto plaća je porasla od 2008. godine, kada je iznosila 4.813 kuna, do 5.346 kuna prošle godine te je otprilike na razini prosječne neto plaće isplaćene u Republici Hrvatskoj.

Od planiranih investicija u prošloj godini, izvršeno je 65 posto. Premda se cijene Tekijinih usluga u proteklom razdoblju nisu bitno mijenjale, direktor Kolić naglašava kako je ekonomičnost ukupnog poslovanja tvrtke na granici te, ukoliko se ne bude značajnije utjecalo na povećanje prihoda kroz povećanje cijena u djelatnostima u kojima se bilježi gubitak, ili na smanjenje troškova, bit će teško u narednom razdoblju zadržati ekonomičnost poslovanja.


Pred gradskim vijećnicima će se također naći i prijedlog o diobi Tekije na dvije tvrtke, što se čini sukladno Zakonu o vodama, a o čemu smo već pisali.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI