Naručio igraću konzolu, a dobio drvo i zemlju za cvijeće

Policija - ilustrativna fotografija
(FOTO: PU požeško-slavonska)

15.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5575

Unatoč brojnim upozorenjima, sve više građana nasjeda na prijevare putem internetskih i drugih oglasa. Policija je u srijedu zaprimila prijavu 15-godišnjaka iz Požege koji je preko interneta naručio igraću konzolu i platio je nekoliko stotina kuna, a u paketu koji mu je stigao nalazio se papir, dva komada drveta i zemlja za cvijeće.

PU požepko-slavonska podsjeća i na 39-godišnjakinju koja je sredinom rujna također prevarena kada je kupovala osobni automobil od nepoznate državljanke Velike Britanije.

Prije dva tjedna 47-godišnjak je preko televizijskog oglasa saznao za mogućnost honorarnog zaposlenja te je za pokretanje posla platio nepoznatoj osobi, ali ni posao ni novac nije dobio.


Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske ponovno je u priopćenju upozorila građane na povećan oprez prilikom internetske kupovine, pogotovo ako je cijena znatno manja od tržišne cijene predmeta kao i kod dogovaranja honorarnih poslova. Osim policiji ovakve je prijevare potrebno prijaviti i vlasniku, odnosno administratoru internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje, stoji u priopćenju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI