Kreativnim radom do novca za pomoć oboljelim ženama

Kreativnošću protiv raka dojke
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6079

"Moji roditelji su umrli od karcinoma, osjetila sam da moram nešto učiniti", priča Blanka Berger, organizatorica kreativnih radionica u Osnovnoj školi JulijaKempfa. Na ovim se radionicama prikupljaju sredstva za prijevoz žena iz udaljenih krajeva Požeštine koje dolaze na mamografiju u Opću bolnicu Požega. Sve rukotvorine moći će se kupiti 11. prosinca u predvorju Gradskog kazališta prilikom humanitarnog božićnog koncerta.

- Imala sam primjer kod kuće, mama se borila vrlo dugo, a tata se brzo predao. Palo mi je na pamet da uz tradicionalni Božićni koncert Glazbene škole napravimo radionice s članicama Kluba žena operiranih od karcinoma dojke. Žene su to prihvatile i kolegice iz škole su se odazvale i ovo nam je četvrta godina. Puno sam prošla s roditeljima. Najbolja prijateljica mi je umrla od karcinoma i mislim da neću odustati. Voljela bih da se više ljudi uključi, karcinom se može dogoditi svakome! Oboljelim ženama bih poručila da se ne predaju jer uvijek postoji nada - nastavlja Blanka.




- Danas nam je jedna gospođa pokazala tehniku izrade slika od slame. Idućeg utorka u 17 sati izrađujemo anđele i "decoupage tacne" s božićnim motivima. Pridružite nam se, ponesite sušila za kosu, božićne salvete i škare - poziva ova volonterka Lige protiv raka i učiteljica u Osnovnoj školi Julija Kempfa.


Đurđica Jurić je prvi put slikala slamom prije 20 godina. Ponovno je počela koristiti tu tehniku prije dvije godine i rado se odaziva na humanitarne radionice.



- Organizirala sam već takve radionice za odrasle u domu umirovljenika i ustanovi za psihičke bolesnike. Ova akcija je odlična, žene se druže i zabavljaju. Usput će uraditi nešto lijepo. Ženama koje se bore s rakom poručujem: "Borite se i nemojte se prepustiti. Budite čvrste, sve se može pobijediti" - kaže Đurđica Jurić.

- Ideja nam se svidjela i odlučile smo sudjelovati. Dosad nisam imala iskustva sa slamom. Jedina motivacija je humanost jer mi nitko nije obolio od raka, a i jako je zabavno. Svi koji možete, priključite nam se, bilo na radionicama ili kupnjom proizvoda u Gradskom kazalištu - kaže Martina Paukner, a slično je pozvala i Marija Dubiel.



Klub žena operiranih od raka dojke djeluje unutar Županijske lige protiv raka Požega. U sklopu programa Mamma ove godine su pomagali prijevozu žena iz čaglinskog kraja. Sredstva od prodaje božićnih rukotvorina i koncerta će biti utrošena za istu namjenu u sljedećoj godini.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI