Ako primijetite zamućenje vode, ne pijte bez prokuhavanja!

Voda - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

12.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5494

Javilo nam se jutros više čitatelja iz Požege s pitanjem što je s vodom. Čitatelji iz Sajmišta, Babinog vira i centra grada požalili su se kako je voda zamućena, puna pijeska i žute boje. Mile Beslić, voditelj Tehnološko-razvojnog odjela u Tekiji rekao nam je da oni nisu imali takvih dojava, ali da će provjeriti vodu. Nakon ispitivanja, Tekija je utvrdila kako je uslijed povećanih oborina došlo do povećane izdašnosti izvora Veličanka, a povećani protok vode je podigao talog u cijevima. Međutim, on tvrdi da nema zamućivanja te da je voda i dalje ispravna za piće.

- Ukoliko građani primijete zamućenu vodu, neka se jave našoj centrali u Tekiju - rekao je Beslić.


Čitatelj tvrdi da je voda ipak zamućena - Ul. Augusta Šenoe (Gospino brdo)



Voda u Jakšiću (čitatelj)


Možete nam slati obavijesti o kakvoći vode u vašoj ulici te fotografije ako je voda ipak zamućena na e-mail: [email protected].

Dodano u 16,40

Iz Centra 112 stigla je obavijest kako je laboratorij Tekije danas uzorkovao vodu na šest mjesta i u svim je uzorcima prisutan klor. Nakon detektiranja pojave, djelatnici Tekije odmah su pristupili određenim intervencijama na sustavu vodoopskrbe da se smanji ulazak vode s područja Velike u cijeli sustav vodoopskrbe Požeštine. Pojačano je i kloriranje vode na ulazu u vodoopskrbni sustav. U tijeku je ponovno uzimanje uzoraka vode za detaljne analize.

Iako se uglavnom radi o zraku u vodi, molimo građane, ukoliko primijete zamućenje vode da vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja, stoji u obavijesti iz Centra 112.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI