Veleučilište domaćin vinima iz regije

Sudionici radionica o vinima iz regije
(FOTO: Vjeran Blašković)

26.05.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3519

Vinari koji su svoj rad posvetili autohtonim sortama predstavili su se proizvodima na požeškom Veleučilištu gdje su studentima, profesorima i zainteresiranim građanima njihovi predstavnici održali predavanja o autohtonim sortama grožđa i vina: graševini, plavcu malom, vrancu i cvičku.
Proizvodima su se predstavili vinarija Kutjevo d.d (graševina), Zajec iz Slovenije (cvičk), Planataža 13. jul iz Crne gore (vranac, krstač) te hrvatski proizvođači plavca malog - Lipanović, Radan i Plenković.

Osvijestiti važnost autohtonih sorti

- Želja nam je da ovakve radionice u sklopu Festivala jednominutnih filmova postanu još veće i posjećenije. Za razliku od prošle godine vidi se napredak i po broju izlagača i po informacijama o sortama koje će dobiti studenti i zainteresirani.
Koncept je vrlo jednostavan - predstaviti, govoriti i širiti spoznaje o vrijednostima i kvalitetama autohtonih sorti vinske loze i vina - rekao je jedan od organizatora radionica tajnik udruge Mediterra iz Zagreba Domagoj Nobilo.
Dodao je i kako se njegova tvrtka bavi predstavljanjem domaćih vina. Rekao je kako su nedavno imali veliki uspjeh i sa Kutjevom d.d. s kojim su uspjeli Japancima prodati njihovu graševinu.


Filmovi o vinima


Predstavljanje regionalnih autohtonih sorti najbolja je uvertira za večerašnju projekciju 10-tak filmova o vinima na kojoj će jedan film ponijeti titulu najboljeg. Projekcija se održava u amfiteatru požeške Gimnazije u 18 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI