Najveće Martinje u Hrvata: 3.500 ljudi prošlo je kutjevačkim trgom

11.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 23639

Oko tisuću litara popijenog vina, pjesma i tamburaši kutjevačko su Martinje ponovno svrstali među najbolje pučke veselice u Hrvatskoj.

- Tijekom dva dana Kutjevo je posjetilo oko tri i pol tisuće ljudi. Bilo je oko dvije tisuće planinara iz 60-ak društava iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske - doznajemo od kutjevačkog gradonačelnika Ivice Nikolića.

Kaže da je sve prošlo u najboljem redu unatoč velikim količinama vina koje se popilo.


- KUD-ovi i tamburaši pripremili su odličan program. Ovogodišnje će Martinje posebno pamtiti Marijana i Stjepan koji su se s vjenčanja nakratko pridružili kutjevačkoj fešti - dodao je Nikolić.


Kum mladom vinu bio je Edis Dervišagić iz Gradačca, grada u Bosni i Hercegovini s kojim je Kutjevo uspostavilo odlične prijateljske odnose i s kojim planiraju ostvariti i gospodarsku suradnju.

Biskup je bio Boris Benčić, a pomoćni biskupi meštar Riječkog karnevala Antun Škrabonja-šjor Toni i planinar iz Daruvara Slavko Pokorni.

- Imamo najveće Martinje u Hrvatskoj, ali zasigurno i u Europi - ustvrdio je zadovoljno gradonačelnik.

FOTO Kutjevačko Martinje - prvi dan
FOTO Kutjevačko Martinje - drugi dan.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI