Ministarstvo potvrdilo: Raskinut ugovor s Gradom Požegom

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić prvo je potpisao ugovor, a zatim promijenio mišljenje
(FOTO: Goran Stazl/PIXSELL)

08.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12669

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raskinulo je Dodatak Ugovora o sufinanciranju radova na Glazbenoj školi Požega, koji su 17. listopada potpisali ministar i potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Tu nam je informaciju u odgovoru na naš upit potvrdila Ljubica Vuko, glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja.

Radovi izvršeni prije sklapanja ugovora

U okviru programa „Integralni razvoj lokalne zajednice – EIB II“ Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Grad Požega sklopili su 17. travnja 2012. ugovor o zajedničkom financiranju dogradnje i rekonstrukcije Glazbene škole u Požegi, a nakon provedenog postupka javne nabave od strane Grada Požege. Utvrđena je vrijednost radova od 8.520.346,87 kuna + PDV, od čega Ministarstvo financira 70 posto (5.964.242,81+PDV), a Grad Požega 30 posto ( 2.556.104,06+PDV) dok je plaćanje dodatnih nepredviđenih troškova predviđeno od strane Grada.


Na zahtjev Grada je 16. listopada 2013. sklopljen Dodatak br.1. Ugovora radi sufinanciranja dodatnih nepredviđenih radova s obzirom na značaj tih radova za sigurnost i upotrebljivost objekta. Ukupna jedinstvena vrijednost svih radova rekonstrukcije i dogradnje Glazbene škole  iznosi oko 10.520.000 kuna neto.


Iz zahtjeva za isplatu sredstava po Dodatku Ugovora, koji je Grad dostavio Ministarstvu 17. listopada 2013., vidljivo je da su dodatni nepredviđeni radovi, koji su predmet Dodatka Ugovora, već u najvećoj mjeri izvedeni u razdoblju prije sklapanja Dodatka Ugovora, a što je u suprotnosti s odredbama istog.

S obzirom na opisano kršenje odredbe članka 1. Dodatka Ugovora, a primjenom članka 8. Osnovnog Ugovora, Ministarstvo je raskinulo Dodatak Ugovora
, stoji u odgovoru iz Ministarstva.

Neferović: Zar nisu znali što potpisuju?

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović tvrdi da je to odraz neozbiljnosti aktualne državne vlasti.

- Ministarstvo regionalnog razvoja je sastavljalo ovaj ugovor, on je prošao njihovu pravnu službu, potpisao ga je potpredsjednik Vlade, a sada, dva tjedna nakon njegova potpisivanja, oni traže raskid istoga. To govori o ozbiljnosti naše Vlade i njezinih predstavnika. Tijekom cijelog ljeta njihove su službe dolazile i bile u nadzoru radova, zar je moguće da nisu znali što potpisuju? - upitao je Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI