Uz pomoć šegrta Hlapića popularizirati čitanje među djecom

Tjedan šegrta Hlapića u lipičkoj knjižnici
(FOTO: Mario Barać)

06.11.2013. | Mario Barać
Pregleda: 3459

U Multikulturalnom centru u Lipiku u tijeku je projektni tjedan „100 godina Šegrta Hlapića“ koji, na inicijativu Gradske knjižnice i čitaonice Lipik, zajednički organiziraju Osnovna škola „Lipik“, Dječji vrtić Kockica i Dom za djecu Lipik.

U sklopu ovog događanja održano je nekoliko radionica na kojima su se osnovnoškolci zabavljali, ali i ponešto naučili o ovom popularnom dječjem liku, izrađivali su stripove, rječnike stranih riječi koje su susreli kroz priču, na ovu su temu izrađivali mozaike, neizostavnu Hlapićevu obuću kao i odjeću likove iz ovog romana. Danas je na redu bio kviz znanja, a potom su se odgajateljice lipičkog dječjeg vrtića predstavile pravom kazališnom predstavom „Šegrt Hlapić“.




Projektni tjedan nastavlja se sutra izložbom radova nastalih prethodnih dana, a od 15 do 18 sati će biti moguće besplatno se učlaniti u lipičku knjižnicu. Završni dan i vjerojatno najatraktivniji događaj ovog tjedna je u petak kada će u 19 sati ponovno biti uprizorena spomenuta predstava „Šegrt Hlapić“ nakon čega će biti organizirano „Spavanje u knjižnici“ za 15 djece i mladih.




– Cilj ovog događaja je da u knjižnicu vratimo upravo populaciju djece od 5. do 8. razreda. Spavanju u knjižnici će prethoditi čitanje naglas uz svijeće kako bismo među djecom popularizirali čitanje te projekcija filma „Lassie se vraća kući“, rekla je Jasna Molnar Kukić, ravnateljica lipičke knjižnice i čitaonice.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI