Požežanin ulovio smuđa teškog 6 kg i osvojio drugo mjesto

Davor Šolić s ulovom
(FOTO: Iz priv. kol. D. Šolića)

05.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 7471

Požežanin Davor Šolić osvojio je drugo mjesto na špinerskom kupu održanom na jezeru Jošava kod Đakova. Riječ je o državnom natjecanju u pecanju blinkerom na kojem je sudjelovalo 138 ribiča iz cijele Hrvatske.

- Samo nas je 30 imalo ulov. Upecao sam smuđa teškog 6,37 kg. Pobjednik je imao malo više sreće i štuka koju je ulovio bila je teška 6,70 kg. Pecalo se četiri sata, od devet do 13, a ja sam svoj trofejni ulov izvukao već oko deset sati - rekao je Šolić.

Dodaje da je smuđ kojeg je upecao vraćen u jezero. Riječ je o rijetkom primjerku kakav nije vidjelo 99 posto ribiča, čak ni profesionalaca.


- Pobjednik je onaj koji nakon vaganja ima najveći ulov. Pecaju se ribe grabežljivci i to na način da se varalica baca i vuče kroz vodu imitirajući ribu. Moraš procijeniti koja je varalica najbolja u određenom trenutku. Važna je i brzina kojom se ona vuče kroz vodu - pojasnio je pravila natjecanja Šolić.


Šoliću je pecanje hobi više od pet godina godina i član je ŠRU Veličanka iz Trenkova. Na ovom je natjecanju sudjelovao prvi put sa još 25 ribiča iz te udruge.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI