Požeško Martinje uz vino, biciklizam, tamburice i gastro ponudu

Bruno Horvat
(FOTO: Lidija Galić)

05.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4464

U subotu će u pješačkoj zoni biti održano požeško Martinje. Ovo je osma godina kako Turistička zajednica pod pokroviteljstvom grada Požege obilježava sv. Martina, zaštitnika vinara i vinogradara.

- Martinje je duboko ukorijenjeno u požešku tradiciju. Prvi pisani trag datira još iz 1903. godine kada se slavilo u vinogradima i kućama požeških vinogradara te se ove godine navršava 110 godina od prvog pisanog traga obilježavanja Martinja u Požegi. Turistička zajednica grada Požege nastoji stoga promovirati vino kao prepoznatljiv turistički brend ovoga kraja - rekao je na konferenciji za novinare Bruno Horvat, direktor Turističke zajednice grada Požege.

Program Martinja počinje u devet sati uz nastup tamburaškog sastava "Ciraki" i Gradske glazbe Trenkovi panduri. Ceremonija krštenja mošta u vino bit će u 11,30 sati, a vinski je biskup i ove godine Boris Benčić. Nakon toga posjetitelje će zabavljati tamburaški sastav "Posegana".


- U suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom Požega organizirana je rekreativna vožnja po Požeškoj gori kao svojevrstan spoj biciklizma i vinskog turizma. Oni koji žele mogu doći biciklima u Pješačku zonu odakle se u 9,30 sati kreće na vožnju. Cilj je ponovno u pješačkoj zoni - dodao je Horvat.


U sklopu gastro ponude uz vino i rakiju će biti ponuđen sir, med, slavonske kobasice s kiselim kupusom, pekmezi i drugi domaći proizvodi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI