Uzgoj i prerada ljekovitog bilja - prilika za dobar posao

Ljekoviti vrt logo
(FOTO: Ilustracija)

04.11.2013. | Promo
Pregleda: 13856

Poduzetnički centar Pakrac kao nositelj projekta u suradnji s partnerima CTR-Centrom za tehnološki razvoj Slavonski Brod i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni uredi Požega i Slavonski Brod, poziva sve pripadnike ciljne skupine na informativnu radionicu i predstavljanje projekta Herb Garden Coop. (Ljekoviti vrt) koji se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA programa, komponenta IV – Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina.

Projekt Ljekoviti vrt ima za cilj povećati stopu samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba (duže od 5 godina) i nezaposlenih osoba – pripadnika nacionalnih manjina u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji kroz poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja.




Informativna radionica će biti održana 6. studenog 2013. godine u prostorima Hrvatske gospodarske komore Požega, Vukovarska 6, s početkom u 11 sati.


Kako bi se postigao cilj, projektom je osmišljen čitav niz aktivnosti koje osim informativne radionice uključuju:

- Certificiranu edukaciju o uzgoju i preradi ljekovitog bilja – edukacije će se provoditi u Pakracu i Slavonskom Brodu, trajati će minimalno 100 sati, a polaznici će steći certifikat, odnosno potvrdu o stručnoj spremi proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja,
- Poduzetnička abeceda – edukacija koja se sastoji od tri dijela, a uključuje edukacije za unapređenje komunikacijskih vještina, poslovno okruženje i edukaciju poslovnog planiranja,
- Zadružno poduzetništvo – planirane su radionice s ciljem prepoznavanja važnosti i mogućnosti koje pruža zadružno poduzetništvo, posjet uspješnim zadrugama,
- Osnivanje zadruge proizvođača i sakupljača ljekovitog bilja koja će se baviti uzgojem i preradom, za čije potrebe će se nabaviti profesionalna sušara za preradu ljekovitog bilja. Sušara će biti smještena u Poduzetničkom inkubatoru Pakrac.

Sve aktivnosti namijenjene za ciljnu skupinu su besplatne.

Sljedeća Informativna radionica za ciljnu skupinu s područja gradova Pakraca i Lipika će biti održana 8. studenog 2013. godine u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac, Zona male privrede 5, s početkom u 11 sati.

Trajanje projekta je  18 mjeseci, od 23. srpnja 2013. do 22. siječnja 2015. godine, a ukupna vrijednost projekta je 149.584,10 eura, sufinanciranje EU (93,73 %) odnosno 140.206,10 eura.

Sve dodatne informacije o projektu možete dobiti u Poduzetničkom centru Pakrac na broj telefona 034/ 290-650 i na www.pc-pakrac.hr.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI